Tholen - Vanuit Zuid-Afrika voorzien de twee kwekerijen van FreshCap Group dagelijks haar klanten wereldwijd van een breed assortiment exclusieve (seizoens)bloemen. Dat doet het bedrijf, dat is opgericht door Noud Visschers en Freddie Kirsten, al sinds 2008, en het is in die tijd in alle mogelijk dimensies – activiteiten, assortiment, areaal, mensen – flink gegroeid. We spreken met Noud Visschers en Kristel Emmerik op het kantoor op de veiling in Honselersdijk.

FreshCap is een kweker – exporteur van Zuid-Afrikaanse snijbloemen. Uniek aan het bedrijf is in de eerste plaats het een zeer breed assortiment voert, die voor een groot deel zelf gekweekt wordt. Het gebied rond Kaapstad is de natuurlijke thuisbasis van Protea’s, Leucadendron, Leucospermum, Brunia, Berzelia, Erica’s en meer soorten Kaapsgroen. “Er is daarom geen betere plek op de wereld om deze bloemen te kweken.”

De kwekerij is gelegen op de hellingen van Paarl Mountain zo’n 60 km ten noorden van Kaapstad, maar sommige producten, waaronder de zgn. ‘kaapsgroen’, worden ook in de weide omgeving geoogst. “De wisseling, met het hele jaar door pieken in specifieke producten, en aan de andere kant vraag uit de verschillende werelddelen maakt het heel dynamisch en daar spelen we als bedrijf goed op in.”

Het is de strategie van FreshCap om vanuit Zuid-Afrika een breed assortiment bloemen te leveren aan de internationale klanten, zowel groothandel als retail. "We zijn dan ook trots dat het aantal klanten jaarlijks groeit en de vraag naar onze bloemen goed is. Dit komt mede door de trend dat steeds meer klanten rechtstreeks bij de bron willen kopen. Met een zeer ervaren verkoopteam op de kwekerij en goede faciliteiten op het vliegveld van Kaapstad zijn we goed in staat om aan deze vraag te voldoen."

Vanuit het verkoopkantoor in Nederland werkt men met een dagverse voorraad om zo snel mogelijk op de daghandel te kunnen reageren. Kristel, die een achtergrond heeft als inkoper, stapte ruim twee jaar geleden in en is medeverantwoordelijk voor de verkoop.

Voor meer informatie:
FreshCap
www.freshcap.co.za