Hortilife opent nieuwe vestiging in Mexico

Hortilife heeft recentelijk haar nieuwe vestiging in Mexico geopend. De officiële opening staat voor 11 maart 2024 gepland, voorafgaand aan GreenTech Americas, maar de vestiging is nu al operationeel.

Deze stap is onderdeel van de expansie van de toeleverancier op het gebied van tuinbouwtechnologie in Latijns-Amerika en versterkt haar positie op het gebied van innovatieve tuinbouwoplossingen.

Met de nieuwe vestiging in Mexico wil Hortilife haar klantenbestand vergroten en tegelijkertijd betere service bieden aan bestaande klanten in deze regio. Het kantoor zal gevestigd zijn in Terra Park Centenario, Queretaro, wat gunstig is gelegen ten opzichte van belangrijke tuinbouwgebieden en distributeurs.


Jordin van Weert en Pieter-Jan Overkamp

De groeiende behoefte aan duurzame tuinbouwtechnologie
Mexico staat bekend om zijn rijke landbouwtraditie en heeft een bloeiende tuinbouwindustrie. Echter, met de toenemende waterproblematiek en schaarste aan hulpbronnen wordt het steeds belangrijker voor tuinbouwproducenten om gebruik te maken van duurzame technologieën die water efficiënt gebruiken en hergebruiken.

Door middel van innovatieve irrigatiesystemen, nanobubbel-technologieën of ECA-units kan Hortilife helpen bij het verminderen van waterverbruik en het optimaliseren van de teeltomstandigheden in kassen. Met behulp van UV-desinfectie en/of Ultra-filtratie kan het irrigatiewater gerecycled worden, wat tot op heden nog bijna niet gebeurt. Deze groene technologieën zorgen niet alleen voor een hogere opbrengst, maar verminderen ook het gebruik van chemicaliën en water en dragen bij aan een duurzame tuinbouwsector.

Service en ondersteuning voor klanten
Met de opening van de nieuwe vestiging in Mexico wil Hortilife haar klanten voorzien van hoogwaardige service. Het team bestaat uit ervaren professionals, waaronder Jordin van Weert, die samen met lokale distributeurs nauw zullen samenwerken met tuinbouw-producenten om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Jordin is woonachtig in Queretaro.

Bovendien zal de nieuwe vestiging dienen als een distributiecentrum voor reserveonderdelen, wat resulteert in snellere levertijden en efficiëntere logistiek. Dit is vooral belangrijk voor tuinbouwproducenten die afhankelijk zijn van goed functionerende apparatuur om hun gewassen te beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden.

Samenwerking met lokale partners
Hortilife werkt nauw samen met lokale partners zoals Tapsa, Negocios Fluidos en Sercom om hun producten en diensten aan te bieden aan tuinbouwproducenten in Mexico. Door deze synergie kunnen ze snel inspelen op de behoeften van klanten en tegelijkertijd waardevolle relaties opbouwen binnen de industrie.

Expo Irapuato
Hortilife zal aanwezig zijn op de GreenTech Expo in Irapuato (7-10 November) in de stand van dealer Tapsa. De vakbeurs biedt een platform voor tuinbouwprofessionals om kennis uit te wisselen en de nieuwste trends en technologieën te ontdekken.

Hortilife zal tijdens de expo onder meer de Vortex Nano Bubble-unit demonstreren, waarmee telers de waterhuishouding in de kas kunnen verbeteren en optimaliseren voor optimale groeiomstandigheden in kassen.

Toekomstige groeiplannen
Met de opening van de vestiging in Mexico is Hortilife goed gepositioneerd om verdere groei in Latijns-Amerika te realiseren. Het bedrijf blijft zich richten op het ontwikkelen van duurzame tuinbouwtechnologieën die bijdragen aan een efficiënter gebruik van hulpbronnen en een hogere opbrengst voor tuinbouwproducenten wereldwijd.

In een tijd waarin waterproblematiek steeds urgenter wordt, wil Hortilife een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van duurzame tuinbouwproducten en het creëren van veerkrachtige voedselsystemen.

Voor meer informatie:
Hortilife BV The Netherlands
info@hortilife.com

Hortilife Mexico
+52 442 571 4631
jvweert@hortilife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.