Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Museum Sow to Grow ondergaat metamorfose

Het museum Sow to Grow in Enkhuizen heeft een grondige vernieuwing ondergaan. In een levendige en sfeervolle omgeving kunnen bezoekers kennismaken met de fascinerende wereld van plantenveredeling via beeldschermen, informatiezuilen en infoborden. De volledig vernieuwde voortuin biedt met groenten en bloemen een rustige plek voor reflectie, terwijl ook de traditionele Kloostertuin het verhaal van plantenveredeling illustreert. Deze tuinen zijn vrij toegankelijk, maar dienen ook als uitnodigende voorproefjes voor degenen die het museum willen verkennen.

Gelegen in het historische Nieuwe Weeshuis, een gebouw van 1906 met eeuwenoude elementen, zoals het beroemde goudleerbehang uit 1742, straalt Sow to Grow een unieke charme uit. De naastgelegen voorgevel van het Oude Weeshuis van 1616 is met oude materialen gereconstrueerd. De verlichting van beide gebouwen en het voorplein voegt 's avonds een extra dimensie toe aan de beleving.

De herstructurering en vernieuwde aanpak zijn gerealiseerd dankzij de inzet van vrijwilligers en ondersteuning van professionals. Cruciaal was de financiƫle steun van de Provincie Noord Holland, het Ondernemersfonds Enkhuizen en de Rabobank.

Klik hier voor de website van museum Sow to Grow

Publicatiedatum: