Davey Vreugdenhil, Equaflor Carnations

“Verhuizing maakt groei mogelijk”

Tholen - Per 1 september van dit jaar is Equaflor Carnations verhuisd van de veiling in Naaldwijk naar ‘Jupiter’, het bedrijventerrein ertegenover. Nieuwere faciliteiten, ruimte om te groeien en, niet onbelangrijk, een beetje daglicht bieden betere werkomstandigheden en groeimogelijkheden naar de toekomst toe.


Sinds kort prijkt de naam boven de doks op Jupiter. Rechts een kijkje in de productie bij een van de vele kwekers in Turkije

Een jaar of dertig terug begon Kees Vreugdenhil zijn eigen bedrijf om bloemen te verwerken in opdracht van Flora Holland. Trosanjers kwamen binnen uit Spanje en werden verwerkt om te veiling op de klokken. Op goed moment werd het aanbod anjers dermate groot, dat vanuit de aanvoerders uit Spanje de vraag kwam of een deel ervan niet rechtstreeks kon. Kees pakte dit op en doopte zijn bedrijf Iberflor, niet helemaal toevallig omdat in die tijd verreweg de meeste anjers uit Spanje kwamen. Enkele jaren geleden werd dit Equaflor Carnations.

Turkije
In Spanje worden ze nog altijd veel gekweekt, vertelt zoon Davey, maar al lang niet meer exclusief. De teelt is voor een groot deel verschoven naar Turkije. De bloemen komen hier per vrachtauto, wat een dag of 5-6 rijden is, en afhankelijk van het seizoen arriveren er wekelijks tot bijna dagelijks trailers met trosanjers en ‘gewone’ anjers in Naaldwijk. Equaflor verdeelt de dozen en brengt ze bij een reeks grote klanten, die ze vervolgens weer verwerken in boeketten en zorgen dat deze terechtkomen bij retailklanten door heel Europa.

Misschien lopen er nog ex-anjertelers rond maar die zijn dan echt op leeftijd; hoewel ooit heel populair is de teelt al lange tijd praktisch uit onze contreien verdwenen. Deze is eerst m.n. in Spanje terecht gekomen en nu dus ook in Turkije en ook in bijv. Marokko. In Colombia worden ook veel tros- en standaard anjers geteeld, wat voor Equaflor tot nog toe geen focus was, maar naar de toekomst toe interessant kan worden, omdat die bloemen vaak wat zwaarder van kwaliteit zijn en de vraag ernaar toeneemt.

Equaflor Carnations is het bedrijf van Kees Vreugdenhil en zijn zoon Davey Vreugdenhil. Davey zit sinds 2020 in de zaak en is verantwoordelijk voor de verkoop en inkoop. In Naaldwijk doet Equaflor de bezorging zelf, voor vervoer naar Aalsmeer en Rijnsburg en de verdeling aldaar wordt gebruikgemaakt van de diensten van Johan van Dijk.

Voor meer informatie:
Davey Vreugdenhil
Equaflor Carnations
T: 06-22318745
Davey@equaflorcarnations.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.