Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meilland klaar voor nieuwe stappen in Kenia

Na 44 jaar bij de Franse rozenveredelaar Meilland te hebben gewerkt gaat Jean Dyens eind september met pensioen, een paar dagen na de Naivasha Horticultural Fair. Hij wordt opgevolgd door Rowan Godfrey.


Jean en Rowan.

"Jean is bijna in een roos geboren!", zegt Bruno Etavard. "Zijn grootvader, die een paar kilometer van het landgoed van de Meilland's in Antibes woonde, was in de jaren '60 een van de eerste producenten van de wereldwijd bekende rozen Sonia Meilland en Baccara. Zijn tante had ook een van de grootste bloemenwinkels van Marseille. Sindsdien, dankzij zijn fantastische energie en enthousiasme, werd Jean rozenpionier in verschillende landen namens The House of MEILLAND en voor de roos in het algemeen.

Na de productie van stekken voor de potrozen Meillandina®/Sunblaze® in Israël, was hij een van de eerste kwekers die ze in Zimbabwe produceerde en die de 12 maanden oude snijrozenstruiken verkocht die in die tijd in Spanje gekweekt en geëxporteerd werden. Daarna ging hij, evenals andere landen, naar India toen de snijbloemensector daar begon, maar ook naar China voor technische ondersteuning in de jaren '90. Daarna promootte en ontwikkelde hij Meilland-rozen in Zuid-Afrika, Ethiopië en uiteindelijk ook in Kenia.

Rowan Godfrey, 35 jaar oud, zal Jean binnenkort opvolgen. "Rowan is een commerciële, technische professional met meer dan 10 jaar ervaring in snijbloemen. Hij is er trots op deel uit te maken van 'The House of Meilland' en zal net als Jean graag werken aan de verdere ontwikkeling van Meilland-rassen in Oost-Afrika."

Zowel Jean als Rowan zullen aanwezig zijn op de Naivasha Horticultural Fair in Kenia (22 en 23 september) en de IFTF in Nederland (8-10 november).

Voor meer informatie:
Bruno Etavard
Meilland Roses
[email protected]
https://meilland.com

Publicatiedatum: