Nido wordt voorgesteld op de Greentech Amsterdam

Geautomatiseerde fertigatie voor hydrocultuur

Nido One V2, een update van het Italiaanse fertigatiebeheersysteem Nido voor beschermde teelt, beleeft binnenkort zijn internationale debuut op de Greentech Amsterdam.

"Ons beheersysteem kan in enkele minuten worden geïnstalleerd: twee doorvoeropeningen in de tank met voedingsoplossing volstaan om een kas aan te sluiten en te automatiseren. Ons systeem onderscheidt zich door zijn eenvoud, efficiëntie en lage kosten in vergelijking met elke andere technologie op de markt", zegt CEO Andrea Carloni.

"Het systeem is compatibel met elke hydrocultuurfaciliteit. Het regelt de optimale aanvoer van voeding voor de planten, waarbij ook de pH zorgvuldig wordt gemeten. Het systeem is geschikt voor kleine tot middelgrote kassen, variërend van 1 tot 4.000 vierkante meter." Nido is gevestigd in Cattolica, in de Italiaanse provincie Rimini.

Klik hier voor de technische fiche en de prijs (in het Italiaans en in het Engels).

De update Nido One V2 kan 10 tot 10.000 liter water beheren. "Dit is de ultieme oplossing voor teeltautomatisering. Met zijn vermogen om fertigatie-, klimaat- en andere kasapparatuur te beheren, kan de teelt op een eenvoudige en nauwkeurige manier worden geoptimaliseerd. Nido One V2 kan in slechts enkele minuten worden geïnstalleerd en vormt elke bestaande teelt om tot een geavanceerd en geautomatiseerd systeem."

Martina Chiggio en Andrea Carloni

Nido One V2 is compatibel met elk gesloten hydroponics of aeroponics systeem met een waterbassin van 10 tot 10.000 liter. In tegenstelling tot traditionele fertigatiesystemen, maakt Nido One V2 rechtstreeks verbinding met de voedingsoplossingtank en regelt het dankzij digitale pH- en EC-sensoren de kwaliteit van het water op een constante en nauwkeurige manier.

De bediening gaat via een smartphone. Er is dus altijd controle over het systeem mogelijk. "Nido wordt nog krachtiger dankzij de innovatieve app, waarmee alle teeltparameters en resultaten kunnen worden geanalyseerd."

Dankzij enkele programma's kan zelfs de minder deskundige teler het meeste uit zijn gewas halen. De teler hoeft maar het "recept" in te stellen en Nido zorgt ervoor dat het gewas de juiste voeding krijgt om de opbrengst te maximaliseren met minimale input.

Voor meer informatie:
Nido srl
Andrea Carloni
nidogrowpro@gmail.com
acarloni@nidopro.com
www.nidopro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.