Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floranow neemt Bloomax over

Floranow heeft Bloomax, een van de grootste groothandelaren in snijbloemen in Saoedi-Arabië, voor de volle 100% overgenomen. De transactie wordt gefinancierd door een combinatie van vreemd en eigen vermogen.

De deal breidt de operationele voetafdruk van Floranow in Saoedi-Arabië uit. Het bedrijf krijgt er nu een directe aanwezigheid in negen steden. Het aantal bedrijven in Saoedi-Arabië dat koopt op het platform van Floranow neemt nu toe tot meer dan 1.500. Floranow wordt daarmee de grootste importeur/distributeur van bloemen in het land.

De huidige voorzitter van Bloomax, Noushad Gafoor, wordt lid van het directieteam van Floranow en blijft verantwoordelijk voor de activiteiten van het bedrijf in Saoedi-Arabië. Floranow voorziet als strategische prioriteit een grotere rol voor Saoedi’s weggelegd in het personeelsbestand, met een speciale focus op empowerment van Saoedische vrouwen.

Floranow heeft al meerdere overnames in Saoedi-Arabië en de regio succesvol afgerond. De strategie van het bedrijf is om de traditionele, inefficiënte bloemenmarkt in de regio te digitaliseren, en de aankondiging van vandaag vormt een aanvulling op de succesvolle eerdere overname van de distributieactiviteiten van het Saoedische Astra Farms. De deal met Astra Farms, die in 2021 werd afgerond, heeft geleid tot een sterke organische groei, terwijl retailers en groothandelaren in Saoedi-Arabië toegang hebben gekregen tot het grootste en rijkste assortiment bloemen en planten op één handige marktplaats.

De prestaties van Floranow blijven uitmuntend. Tot op heden heeft het bedrijf meer dan 150.000 bestellingen verwerkt, heeft het ruim 1.100 klanten en meer dan 100 werknemers, wat Floranow in de ideale positie brengt om verdere groei van de snijbloemenmarkt te bewerkstelligen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije (MENAT). De huidige marktomvang van die regio is $ 1,15 miljard, waarbij de markt in Saoedi-Arabië jaarlijks zal groeien met 6%.

"We zijn verheugd de overname van Bloomax aan te kondigen", zegt Charif Mzayek, oprichter en CEO van Floranow. "Het blijft onze strategie om de traditionele bloemenmarkt te digitaliseren om directe, transparante en efficiënte transacties tussen verkopers en kopers over de hele wereld mogelijk te maken. We houden erg van de Saoedische markt. Het is de grootste markt van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC). Het is een markt waarin we al enkele jaren met succes actief zijn. We kijken ernaar uit om daar verder te groeien en tegelijkertijd prioriteit te geven aan de tewerkstelling van Saoedi’s, met speciale aandacht voor vrouwen."

Noushad Gafoor, voorzitter van Bloomax: "Ook wij zijn verheugd over deze transactie en we kijken er al naar uit om samen te werken met het getalenteerde team van Floranow en met de synergie van onze twee bedrijven de bloemenmarkt in Saoedi-Arabië naar een hoger niveau te tillen. De combinatie van de bestaande voetafdruk van Bloomax met de transformatieve technologieën van Floranow zal leiden tot groei en zal het importeur-/distributieproces aanzienlijk verbeteren. We zijn enthousiast over onze toekomst samen."

Floranow, opgericht in 2016, heeft als missie om een revolutie teweeg te brengen in de bloemensector. Het bedrijfsmodel combineert een digitaal platform – dat zorgt voor vlotte transacties tussen verkopers en kopers – en een logistiek proces waarbij producten in een geoptimaliseerde cool chain-oplossing twee keer zo snel worden verplaatst als traditionele kanalen doen.

Floranow beheert de toeleveringsketen van kwekerij tot bloemist, inclusief alle transportfasen, inklaring, kwaliteitscontrole en levering. Het bedrijf verbindt kwekers met importeurs in meer dan 20 markten.

Voor meer informatie:
Floranow
Tel: +971 4 224 1037 (VAE)
info@floranow.com
floranow.com

Publicatiedatum: