Eiwitten uit CO2 Duijvestijn Tomaten geproduceerd

Duijvestijn Tomaten faciliteert Deep Branch, een Britse start-up, bij de productie van 'duurzame' eiwitten onder naam 'Carbon Craft' project. Het project is gericht op het ontwikkelen van innovatieve manieren om CO2 om te zetten in hoogwaardige eiwitten. Het idee achter het project is om de CO2-uitstoot van industriële proces te verminderen en tegelijkertijd een voedselbron te creëren. Dat is een missie die Duijvestijn Tomaten vanuit haar kernwaarden ondersteunt. 

Mobiele proefinstallatie 
Duijvestijn Tomaten heeft Deep Branch geholpen bij het opzetten van een mobiele proefinstallatie (MPU) door onder andere ruimte en faciliteiten beschikbaar te stellen op het terrein van Duijvestijn Next. Deep Branch heeft zo uitgebreide tests uit kunnen voeren met CO2 dat via de OCAP pijpleiding naar de kassen wordt getransporteerd. Onlangs is deze MPU in bedrijf genomen en zijn de eerste eiwitten uit CO2 geproduceerd. De ingebruikname van de MPU is een belangrijke stap in de commercialisering van de technologie.

'Verduurzamen' voedselketen
Het project zit nog in de ontwikkelingsfase, maar de resultaten zijn een belangrijke stap in de richting van een 'duurzamere' voedselproductie. Duijvestijn Tomaten vindt het belangrijk om bij te dragen aan de voedselketen. Het ondersteunen van bedrijven als Deep Branch die deze visie delen en daar innovatieve oplossingen voor hebben, past daarbij. Duijvestijn is trots om een bijdrage te kunnen leveren en wensen Deep Branch veel succes de komende periode met het opschalen van de productie. 

Hier is het Engelse persbericht te lezen van Deep Branch over de ingebruikname van de MPU.

Voor meer informatie:
Duijvestijn Tomaten
Komkommerweg 25
2641 NH Pijnacker
T: +31(0)15-3620760
info@duijvestijntomaten.nl
www.duijvestijntomaten.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.