Syngenta en Biotalys gaan samenwerking aan inzake biologische gewasbeschermingsmiddelen

Syngenta Crop Protection en Biotalys (Euronext - BTLS) hebben op 24 april een samenwerking aangekondigd voor onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van nieuwe biologische oplossingen voor de bestrijding van plagen in een grote verscheidenheid aan gewassen. De nieuwe oplossing zal gebaseerd zijn op de AGROBODY -technologie van Biotalys en zal een nieuw werkingsmechanisme bieden om de toegang te verbreden voor landbouwers tot nieuwe technologieën die de dreiging van plaagresistentie tegengaan en landbouw bevorderen, meldt Biotalys.

Voorwaarden
Onder de voorwaarden van deze samenwerking zal Syngenta samenwerken aan een onderzoeksprogramma met Biotalys, een landbouwtechnologiebedrijf dat zich richt op biologische gewasbeschermingsmiddelen die op eiwitten zijn gebaseerd, om zijn AGROBODY- technologieplatform te benutten voor de specifieke doelinsecten van Syngenta.

"Syngenta is een leider in het aanbieden van geavanceerde technologieën aan landbouwers die de duurzaamheid van de landbouw verbeteren, en we zijn verheugd om nauw samen te werken met Biotalys als onderdeel van ons agrarische innovatie-ecosysteem", zegt Camilla Corsi, hoofd gewasbeschermingsonderzoek bij Syngenta Crop Protection.

"Door onze bewezen onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten te combineren met de baanbrekende, op eiwitten gebaseerde innovaties van het Biotalys AGROBODY-platform, zijn we vastbesloten een centrale rol te spelen bij het aanpakken van belangrijke behoeften van landbouwers over de hele wereld."

Ontwikkeling
Door de ontwikkeling van resistentie en de toenemende druk van regelgeving en milieu zijn telers vragende partij naar innovatieve en effectieve biologische oplossingen die de impact op het milieu en de biodiversiteit beperken. Biotalys heeft aangetoond dat zijn op eiwitten gebaseerde biologische middelen nieuwe werkingsmechanismen kunnen bieden voor een effectieve en veilige toepassing in voeding en landbouw.

Dankzij deze nieuwe samenwerking kan Biotalys de ontwikkeling en wereldwijde commercialisering van innovatieve oplossingen voor gewasbescherming versnellen en zijn leiderschap op het gebied van innovatie van biologische middelen verstevigen door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk en de capaciteiten van een wereldwijde speler in de landbouw.

"We zijn trots en enthousiast om met Syngenta, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de landbouwsector, samen te werken aan een van de meest urgente uitdagingen in de sector - de ontwikkeling van innovatieve en effectieve oplossingen voor plaagbestrijding - door het potentieel van onze AGROBODY trade-technologie waar te maken", aldus Patrice Sellès, Chief Executive Officer bij Biotalys. De samenwerking met Syngenta is een belangrijke mijlpaal in onze missie om telers over de hele wereld te voorzien van veilige, efficiënte duurzamere landbouwoplossingen."

Er worden geen verdere voorwaarden of financiële details bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
Bioltalys
info@biotalys.com 
www.biotalys.com  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.