50 jaar Huron Ridge Greenhouse

"Goede planten van goede mensen"

Omgeven door sojavelden aan een provinciale weg tussen Bayfield en Zurich, in de provincie Ontario (Canada), ligt een familiebedrijf dat al 50 jaar plantenliefhebbers naar de regio trekt. Sinds de eerste verkoop van perkplanten in 1973 heeft Huron Ridge Greenhouses een reputatie opgebouwd voor het telen en verkopen van kwaliteitsproducten en trekt het bedrijf klanten uit de wijde omtrek.

De familie Steckle viert het 50-jarig bestaan van Huron Ridge Greenhouse. Van links naar rechts: Kevin en Lorraine Steckle, Carol en David Steckle, Sandra Regier

Huron Ridge Greenhouses bewijst dat het succes van een plantenkwekerij van meer afhangt dan alleen de locatie. "We hebben geen aantrekkingskracht door onze locatie. We liggen niet op de route ergens naartoe. Toch zijn we een bestemming geworden, met klanten die specifiek op pad gaan om naar onze kas te komen," zegt Kevin Steckle, algemeen directeur en eigenaar.

Wat het geheim van Huron Ridge is? "Dat zit in hun motto: goede planten van goede mensen."

Partners in het leven en partners in zaken, Lorraine en Kevin Steckle zijn samen eigenaar van Huron Ridge Greenhouses.

Goede plantenmensen worden
Huron Ridge Greenhouses werd officieel opgericht door David en Carol Steckle in 1973, toen een eerste kas werd toegevoegd aan hun bestaande gemengde tuinbouwbedrijf. Inmiddels hebben ze meer dan 70.000 vierkante meter kasruimte voor sierplanten, inclusief een volledige voorjaarsmix (petunia's, primula's, geraniums, groenten en potten met viooltjes), kerststerren en mums. Hun zeer succesvolle tuincentrum biedt een volledig assortiment met bloeiende eenjarigen, vaste planten en kamerplanten (alleen geen bomen of struiken) en ze hebben langdurige contracten lopen met de groothandel.

Vanuit het perspectief van Kevin Steckle en Sandra Regier, de kinderen van David en Carol die nu ook een belangrijke rol spelen in de kas, zijn bloemen alles wat ze ooit gekend hebben.

"We vullen al trays sinds we kinderen waren, en nu staan onze kinderen ook in de kas om trays te vullen," zegt Kevin, wiens vrouw Lorraine ook een centrale rol speelt in het succes van het bedrijf als retailmanager en eigenaar. "Het is een echt familiebedrijf en een geweldige omgeving om kinderen op te voeden. Ik herinner me dat mijn vader tussen de rijen op en neer liep, een van de kinderen slapend in een rugzak op zijn rug, planten water gevend met de stok. Dat kan gewoon niet in een kantoor."

"Het is ook een geweldige omgeving voor de geestelijke gezondheid," voegt Sandra toe, die de verkoop en marketing verzorgt. "Omringd worden door planten en hen te zien groeien en veranderen houdt je fris en alert. Je doet zelden twee dagen achter elkaar hetzelfde als je in een kas werkt."

Een familieaangelegenheid. David Steckle geeft kleindochter Samantha een ritje door de kas op een zak veenmos in 1997.

Ontwikkelen en educatie
Zich aanpassen aan veranderingen is niet alleen een leuk extraatje, legt Sandra uit. Het is de levensader van de tuinbouwsector en iets wat Huron Ridge heeft omarmd.

"We innoveren in de retailhandel door gebruik te maken van sociale media en ons te richten op educatie. We willen dat onze klanten ons kennen als mensen die hen kunnen helpen planten beter en duurzamer te kweken," zegt Sandra, die verantwoordelijk is voor de marketing van Huron Ridge.

Ze hebben enorme belangstelling gezien voor hun tutorials en educatieve video's op YouTube, Instagram en vooral op hun recent opgestarte TikTok-account, dat meer dan 7.500 volgers heeft. Een video van David Steckle's experiment met tuinieren in aardappelpotten is al meer dan 350.000 keer bekeken.

Huron Ridge Greenhouses sluit aan bij de behoeften van jonge tuiniers en krijgt veel aandacht op TikTok met educatieve video's.

Andere innovatieve programma's, zoals hun "BYOP - bring your own planter" programma, moedigen klanten aan om het gebruik van plastic te verminderen. Klanten en gemeenten kunnen hun lege plantenbakken in de kas van Huron Ridge inleveren tijdens de winter en ontvangen de volgende lente verse, aangepaste beplanting zonder een nieuwe bak te hoeven kopen. De Weekender Basket, een populaire waterbesparende mand die door A.M.A. Horticulture wordt verkocht, maakt met recht ook deel uit van dit programma.

"Duurzaamheid is tegenwoordig top of mind voor iedereen," zegt Kevin. "In de kas hebben we ons gericht op het verhogen van ons gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen en het zoveel mogelijk elimineren van chemicaliën, met behoud van een hoogwaardige plantproductie."

Leren en groeien in partnerschap
Wanneer Huron Ridge partners vindt - vooral andere lokale bedrijven - die hun waarden delen, blijven ze met hen samenwerken. Daarom is A.M.A. Horticulture, een groothandel uit Ontario die Huron Ridge voorziet van potten en andere tuinbouwproducten, al die jaren zo'n goede partner gebleken.

"Ik weet nog dat ik met mijn vader in de vrachtwagen zat en naar Kingsville, Ontario, reed om spullen op te halen bij A.M.A. Ze waren toen net begonnen," zegt Kevin. A.M.A. Horticulture vierde zijn eigen 40-jarig bestaan in 2022. "We doen al sinds het begin zaken met hen."

Het vertrouwde partnerschap is tweerichtingsverkeer. Voorafgaand aan de pandemie begin 2020 verwelkomde Huron Ridge Alex Frew, customer service and sales associate van A.M.A., om de dag in de kas door te brengen en ervaring uit de eerste hand op te doen, waaronder het gebruik van een turbozaaimachine om het voorjaarsgewas te planten. "Het was een geweldige leermogelijkheid en een onvergetelijk kijkje achter de schermen in het leven van een teler," zegt Alex. "Niet iedereen zou zijn deuren zo openen. Ik ben het Huron Ridge-team dankbaar en ben geïnspireerd door hun inzet om te leren en te groeien."

Eerlijkheid, kwaliteitsservice, leren en een positieve bedrijfscultuur zijn slechts enkele van de waarden die beide bedrijven delen, voegt Sandra eraan toe. "Ik denk dat als we aan A.M.A. denken, we ons eigen motto terugzien in hoe zij zaken doen. Alleen gaat het bij hen om goede potten van goede mensen!"

Toen en nu. David en Carol Steckle begonnen Huron Ridge Acres - nu Huron Ridge Greenhouses - in 1973. Vandaag de dag is het een tuincentrum dat goede planten van goede mensen verkoopt.

Een mooie toekomst voor de tuinbouw
Tuinbouw blijft verwondering oproepen. Dat houdt het Huron Ridge team gemotiveerd om de erfenis van David en Carol verder uit te bouwen.

"Je stopt een zaadje in de grond, je voedt het en je ziet het uitgroeien tot iets moois. Dat is wat we doen in de tuinbouw en dat is wat we proberen te doen in het leven," zegt Kevin. "Er is geen andere sector waarin ik liever zou willen werken."

Sandra is het daarmee eens en is ook geïnspireerd door de verwondering van de volgende generatie. "Hun enthousiasme voor planten is aanstekelijk, vooral voor moestuinieren. Zelfs als het niet de mooiste tomaat is, zijn ze nog zo trots dat ze hem zelf hebben geteeld en dat ze hem kunnen eten. Wij willen hen helpen groeien en dat enthousiasme voor de komende generaties behouden."

Artikel door Elise Johnson, freelance schrijver en manager communicatie en marketing bij A.M.A. Horticulture Inc.

Voor meer informatie:
Huron Ridge Greenhouses 
https://www.huronridge.ca/ 

A.M.A. Horticulture
2011 Spinks Drive
Kingsville, ON N9Y 2E5
Canada
Tel.: 519-322-1397 or 800-338-1136
ama@amahort.com 
www.amahort.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.