De Ceuster neemt drainagebedrijf over

Sinds 1 januari van dit jaar zijn de drainage-activiteiten van Christiaenen – Van Looveren ondergebracht onder de vleugels van De Ceuster. Voor het loonwerkbedrijf dat actief is in de tuinbouw-, sport- en infrastructuursector is het 'een belangrijke stap', maar dat is het ook voor Louis Christiaenen en Yvonne Van Looveren. 

Louis is 69 jaar, wil stoppen en draait nog 1 jaar mee na de overname. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in gewone drainage en peil-gestuurde drainage waar de afvoer van water geregeld wordt in een regelput, maar doet ook stoomdrainage. Louis: "Stoomdrainage is een duurzaam alternatief voor ontsmetting. We leggen die in serres tot compartimenten van een 3000 vierkante meter. We steken een hoofdleiding van 160 diameter, die zijn groter dan in de gewone drainage. Om de 3 meter leggen we dan op 60 tot 70 cm diepte leidingen. Buiten de serre zetten we een waterput met een dompelpomp. Op die put installeren we een ventilator. Zo wordt er stoom onder de folie van de serre geleid, de buizen trekken dan die stoom binnen en geven die af aan de grond. Op die manier wordt de grond ontsmet. Dat werkt perfect."

Els vult aan: "We zijn erover aan het nadenken om dat systeem te optimaliseren zodat we het ook op grotere percelen kunnen toepassen. Maar ook voor buitenontsmettingen via stoom zijn we de mogelijkheden aan het bekijken."


Louis Christiaenen en Els de Ceuster

Een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van de overname is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.