Greenport West-Holland lanceert serie video-interviews over biobased tuinbouw

Greenport West-Holland plaatst de komende weken vijf video-interviews online over biobased tuinbouw. De interviews gaan over het verwaarden van reststromen uit het glastuinbouwcluster, zoals bouwmaterialen van bloembladeren en thee van een aantal tuinbouwgewassen. De serie met als titel ‘De waarde van reststomen’ is de aanloop van de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs, die dit jaar als thema heeft ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’.

In het glastuinbouwcluster vinden veel initiatieven plaats op het gebied van biobased ondernemen. Die zijn vaak nog relatief onzichtbaar. Daarom startte de Greenport, samen met onder andere gemeente Westland, enkele jaren geleden met een online platform waar deze initiatieven zichtbaar worden: www.bioboost-platform.com. Hier staan voorbeelden en achtergrondinformatie over tientallen biobased projecten.


Joyce Blommaart van Dutch Extract Library tijdens de opnamen van het video-interview

Mogelijkheden voor ondernemers
De video-serie zet een aantal initiatieven in de spotlights om zo partijen binnen én buiten de tuinbouw te inspireren. De serie werd gemaakt door Rick Klaaijsen (Creatieve Zaken), cameraman Marc Blommaert, Willem Kemmers en Mario van Vliet (Greenport West-Holland). Ze interviewden Charl Goossens (VARTA), Klaske Postma (VanHier), Pieter Boekestijn (Theelers), Marieke de Hoop (Papierlab Rotterdam) en Joyce Blommaart (Dutch Extract Library).

De serie is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland. De gesprekken gaan over mogelijkheden van biobased ondernemen voor ondernemers in het glastuinbouwcluster.

De video’s worden met ingang van 8 maart één voor één online geplaatst, de laatste kort voor de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs op 29 maart. Ze zijn te vinden op het online platform: www.bioboost-platform.com/nl/media De Tuinbouw Ondernemersprijs heeft dit jaar de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. De uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs vindt plaats bij Koppert Cress in Monster.

Voor meer informatie:
Greenport Wes-Holland 
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
info@greenportwestholland.nl 
www.greenportwestholland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.