Schoneveld Breeding onderzoekt uitwisselen energie met buren

In het gebied Withagen, gelegen in het hart van de stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer, is een aantal bedrijven gevestigd die de ambitie delen om duurzaam, innovatief en fossielvrij te produceren. Het gaat om bedrijven met een zeer divers karakter: een plantenveredelingsbedrijf (Schoneveld Breeding), een producent en leverancier van mobiele pompsystemen (BBA Pumps), een afvalverwerker en grondstoffenleverancier (Attero), een dienstverlener in tijdelijke energie-oplossingen (Bredenoord), een Wellness Resort (Thermen Bussloo) en een technisch installateur/systeemintegrator (Batenburg Installatietechniek). Een unieke samenwerking die is gestart begin 2022 en nu is bezegeld met een getekende overeenkomst.

Een betrouwbare energievoorziening tegen redelijke kosten blijkt minder vanzelfsprekend dan tot voor kort werd aangenomen. Dat leidt tot de gezamenlijke wens om minder afhankelijk te zijn van publieke energievoorzieningen, door de inzet van lokale alternatieve oplossingen met hernieuwbare energie tegen redelijke kosten. De diversiteit van de activiteiten van de bedrijven, die alle bij elkaar zijn gesitueerd in het gebied Withagen, levert mogelijkheden op voor uitwisseling en combinaties van voorzieningen en energie. 

De samenwerkingsovereenkomst richt zich op haalbaarheidsonderzoek in de energietransitie. Concreet kun je denken aan oplossingen voor netcongestie en elektriciteitsaansluitingen -bv off grid en/of een ‘smart grid’- , gezamenlijke duurzame opwek met zonnepanelen en/of slimme mobiliteitsoplossingen. 

De gemeente Voorst steunt het project met een financiële bijdrage. 

Bron: Schoneveld Breeding


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.