Tuinbouwdelegatie naar Den Haag, wil ruimere wetgeving CRISPR-Cas

Gisterenavond mocht een zware tuinbouwdelegatie de dames en heren bij LNV in Den Haag komen vertellen over de voordelen van de CRISPR-Cas. An Beekenkamp (Beekenkamp Group), Jaap Mazereeuw (Enza Zaden), Arend Streng (Rijk Zwaan), Niels Louwaars (Plantum) en Mark van der Knaap (Anthura) zijn uiteraard voorstander van ruimere wetgeving, omdat in veel delen van de wereld innovatieve technieken als CRISPR-Cas wel zijn toegestaan. Partijen elders hebben concurrentievoordeel, omdat zij veel sneller en doelgerichter te werk kunnen gaan.

In verschillende 'Position Papers' lichtten de deelnemers, die overigens ook afkomstig waren uit de universitaire en maatschappelijke werelden, toe waarom het tijd is voor verandering. Uiteraard wijzen zij op de mogelijkheden die deze en andere technieken bieden, hoe deze verstandig ingezet kunnen worden en welke belangen ermee gediend zijn.

Arne Weverling, die zich naar eigen zeggen als Kamerlid ook jarenlang heeft ingezet voor het stroomlijnen van wetgeving, deelde bovenstaande foto op LinkedIn. Volgens hem hielden ze 'een goed onderbouwd en bevlogen verhaal over de voordelen van de CrisprCas veredelingstechniek.'


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.