Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: Red Lands Roses breidt kasareaal uit om aan de vraag te voldoen

Red Lands Roses is bezig met een uitbreiding van het kassenareaal met 7 ha, die naar verwachting in maart 2023 voltooid zal zijn, waardoor het totale areaal van hun snijrozenkwekerij 35 ha zal bedragen. De belangrijkste drijfveer voor de uitbreiding is de grote vraag naar Red Lands Roses producten.

Red Lands Roses kweekt niet alleen een hoogwaardig en luxe product, maar hecht ook veel belang aan het milieu en hun mensen. Sinds 2020 is het bedrijf koolstofneutraal. Dit naast andere certificeringen MPS-A en KFC Silver Standard.


Het Red Lands Roses team op de IFTF 2022 in Vijfhuizen

Toename van exportmarkten
Red Lands Roses is gespecialiseerd in het kweken van hoogwaardige, nieuwe tros- en tuinrozen voor het luxe segment op hun kwekerij in Ruiru, 35 minuten van Nairobi, op een hoogte van 2000 m. De bloemen worden rechtstreeks verkocht aan klanten over de hele wereld. Klanten kunnen kiezen uit meer dan 180 soorten. Een van de pijlers van de kracht van het merk is het lange vaasleven (tussen 12-14 dagen) en de rozen blijven door het oogstproces opengaan in een vaas.

Gecertificeerd koolstofneutraal bedrijf
Red Lands Roses streeft ernaar haar activiteiten op een milieuvriendelijke manier uit te voeren. Het bedrijf evalueert en implementeert jaarlijks projecten om zijn koolstofuitstoot te verminderen en enkele van hun initiatieven omvatten een ge├»ntegreerd plaagbeheersysteem, een 100% ferti-irrigatiesysteem, compostering van groenafval, invoering van papieren labels en hoezen om plastic hoezen voor eenmalig gebruik te elimineren, aanplant van bomen, zonne-energie om 30% van de behoeften van hun bedrijf van stroom te voorzien, fietsen voor het personeel (in plaats van de personeelsbus) en effici├źnte afvoer van afvalwater. In 2020 bereikten ze koolstofneutraliteit. De beoordeling werd uitgevoerd door One World Carbon.

Voor meer informatie:
Red Lands Roses
www.redlandsroses.com 

Publicatiedatum: