Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Léon Faassen neemt afscheid als LLTB-voorzitter

Léon Faassen heeft na acht jaar afscheid genomen als LLTB-voorzitter. In congrescentrum Het Forum in Roermond ontving hij opnieuw een onderscheiding. En een toepasselijke boom van de LTO Vakgroep.

Uit handen van Jan Veltmans (rechts) ontving Léon Faassen een Salix alba ’Chermesina’. Volgens de Keltische Boomhoroscoop hoort de wilg namelijk bij zijn geboortedatum. Na acht jaar, de maximale bestuurstermijn bij de LLTB, heeft hij bovendien de voorzittershamer aan de wilgen gehangen. Bij zijn aantreden in 2014 was het voor het eerst dat een boomkweker LLTB-voorzitter werd en bovendien in de bestuurstop van LTO Nederland terechtkwam.

Limburger van Verdienste
Voor zijn verdiensten werd Léon tijdens het 125-jarig jubileumcongres van de LLTB, op 23 september, reeds benoemd tot erevoorzitter van de vereniging. Op zijn afscheid als LLTB-voorzitter, 17 november in een vol congrescentrum Het Forum in Roermond, werd hij door plaatsvervangend-gouverneur Lia Roefs ook nog eens benoemd tot Limburger van Verdienste. Uit waardering voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet voor de belangen van de agrarische sector in Limburg en de Limburgse samenleving.

Thijs Rompelberg nieuwe LLTB-voorzitter
In Het Forum droeg Léon de voorzittershamer over aan Thijs Rompelberg (34). De nieuwe LLTB-voorzitter is melkveehouder in Eijsden (Zuid-Limburg). De afgelopen zeven jaar zat hij al in het hoofdbestuur. Lees bij de LLTB meer over de nieuwe voorzitter en zijn visie.

Léon wordt per 8 december de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van De Maaspoort, theater en congrescentrum in Venlo. Als erevoorzitter blijft hij voorgoed aan de LLTB verbonden.

bron: LTO

Publicatiedatum: