Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse bloembollen 'plotseling' erg in trek in buurlanden Rusland

De Europese strafmaatregelen tegen Rusland zijn allesbehalve waterdicht. Dat stelt het Financieele Dagblad. Nederlandse producenten van gesanctioneerde goederen, waaronder bloembollen, krijgen steeds vaker verzoeken uit buurlanden van Rusland. Experts waarschuwen in de krant dat de handelsstromen lastig te controleren zijn. 

Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos, zegt in de krant dat de branche door Europese sancties tegen Rusland circa €45 mln jaaromzet misloopt. Hij wijst erop dat er een 'vraaggolf' uit landen zoals Polen en Kazachstan is. 

Kopers moeten een 'eindgebruikersgarantie' afgeven, met de belofte dat producten niet alsnog in Rusland belanden. Waterdicht is dit papiertje allesbehalve, schrijft het FD dat erop wijst dat voor bollenkwekers zich bijvoorbeeld de aparte situatie voordoet dat eenmaal volgroeide bloemen weer níet zijn gesanctioneerd.

Het bloembollenverhaal staat niet op zich. Na de Russische AGF-boycot sinds 2014 doen ook verhalen de ronde over opvallende handelsbewegingen in groenten en fruit. 

Lees hier het hele artikel (€), onder meer ook opgepikt door BNR

Publicatiedatum: