Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kas uitgerust met hybride belichting

Beekenkamp Group gestart met fase 3 van nieuwbouw in 's-Gravenzande

Nadat begin 2022 het gloednieuwe Research & Development Center van de Beekenkamp Group is geopend, is in augustus begonnen met de bouw van een nieuwe kas bij de huidige locatie in ’s-Gravenzande.

Na de realisatie van deze 16.000 m2 kas heeft Beekenkamp op deze locatie ruim 10 ha aan hypermoderne kassen staan. Hier wordt hoofdzakelijk uitgangsmateriaal voor vruchtgroenten opgekweekt, van de hoogste kwaliteit en volgens de strengste hygiëneprotocollen. Beekenkamp is al vanaf 2012 volledig GSPP-gecertificeerd en ook deze kasuitbreiding zal volgens het bedrijf 'vanzelfsprekend aan deze norm voldoen.'

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen ziet het bedrijf. An Beekenkamp, Directeur Beekenkamp Plants Vegetables, zegt hierover: “Om mee te kunnen groeien en bewegen met onze klanten is de nieuwbouw een mooie volgende stap. We gaan ondanks de moeilijke tijden waarin de sector zich bevindt vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Met het oog op duurzaamheid is er gekozen voor een hybride belichtingssysteem, wat betekent dat er deels LED en deels SON-T belichting zal worden geïnstalleerd.

Beekenkamp heeft voor de realisatie van de nieuwe kas gekozen voor dezelfde partners als bij de bestaande kas in ’s-Gravenzande. Ondertussen is de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen en zoals het er nu naar uitziet kan in week 40 het glas op de kas. Ook daarna zal er flink doorgewerkt worden om begin 2023 de eerste planten in de kas te zetten.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Group 
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
+31 (0)174 526 100
www.beekenkamp.nl

Publicatiedatum: