Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvragen versturen via Floriday verder verbeterd

Samen met kopers is de mogelijkheid tot het versturen van aanvragen verder verbeterd in Floriday. Het is nu onder andere mogelijk om per artikel het aantal stuks in te vullen, de aanvraag doorlopend te maken en deze op een later moment te wijzigen. In dit artikel deelt Royal FloraHolland meer over de verruimde mogelijkheden.

Hoe werkt het?
Tijdens het samenstellen van het eigen assortiment of het bestellen op aanbod in Floriday via de Explorer, kan het handig zijn om een aanvraag richting een kweker te plaatsen. Op deze manier kunnen gebruikers nagaan of het artikel voor een bepaalde periode, voor het gewenste aantal stuks en de gewenste prijs beschikbaar is. Naast het samenstellen van het assortiment, kun zij dit ook gebruiken om na te gaan of bepaalde artikelen al te bestellen zijn, als de orderperiode nog niet is ingegaan.

De kweker krijgt dit verzoek en kan eventueel een specifieke regel weigeren. Indien nodig kan de kweker de nog niet-ingevulde gegevens invullen en de aanvraag aanbieden middels een aanvraagreactie. De koper kan hier vervolgens op inkopen of de aanvraag nogmaals wijzigen. De kweker heeft ook de mogelijkheid om de volledige aanvraag te weigeren.

Wat is er onlangs verbeterd?

  • Bij het aanmaken van een nieuwe aanvraag is het nu mogelijk om per artikel het gewenst aantal stuks in te vullen.
  • Je kunt nu kiezen voor alle beschikbare beladingen. Zo kun je later in het bestelproces nog de keuze maken uit de beschikbare beladingen.
  • Wanneer de kweker een aanvraagreactie heeft gestuurd, is het voor de koper mogelijk om een regel uit de reactie ‘op slot’ te zetten. Zo kan de kweker geen wijzigingen meer aanbrengen op deze aangeboden regel.
  • Zolang de reactietijd nog niet verstreken is, kun je artikelen uit de aanvraag verwijderen of kun je nieuwe artikelen toevoegen.
  • Het is nu ook mogelijk om een doorlopende aanvraag in te schieten, zodat je wijzigingen kunt blijven doen. Dit kun je doen door de reactietijd leeg te laten.
  • Ben je alvast begonnen aan een aanvraag, maar maak je dit zelf of een collega op een later moment af? Dan kun je de aanvraag nu gemakkelijk opslaan als concept.
  • Wil je een soortgelijke aanvraag doen? Kopieer de bestaande aanvraag en pas deze naar wens aan.
  • In het overzicht van de aanvragen kun je al gemakkelijk zien hoeveel artikelen zijn aangeboden en hoeveel er eventueel geweigerd zijn.
  • En als laatste worden de aanvraagreacties nu overzichtelijk in een aparte weergave getoond.

Bron: Floriday

Publicatiedatum: