Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beishuizen Lisianthus en Plantcompany winnen productcompetitie Lisianthus en Bromelia op Floriade

Beishuizen Lisianthus uit Maasdijk en Plantcompany uit Bergschenhoek zijn de winnaars van de vijfde productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Deze door Royal FloraHolland georganiseerde competitie bestaat uit dertien rondes, waarvan de laatste op 27 september is. De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. De in totaal 52 inzendingen uit Nederland en Japan zijn in een bijzondere show verwerkt, die in de komende dagen volop te bewonderen is.


De eerste prijs van de productgroep Bromelia voor Plantcompany uit Bergschenhoek met Tillandsia 'Dolce'.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot van de Floriade adviesraad Bloemen & Planten, reikten op 16 juni de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep Lisianthus is gewonnen door Beishuizen Lisianthus uit Maasdijk met hun Eustoma russellianum 'Rosita White' met een score van 9.54.

De eerste prijs van de productgroep Bromelia was met een score van 9.58 voor Plantcompany uit Bergschenhoek met Tillandsia 'Dolce'.

Floriade Excellence Award 2022
Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. De heer Fons Overwater van Stimuflori overhandigde de award aan Gebr. Van den Berg uit Naaldwijk voor hun Eustoma russellianum enkelbloemig 'Falda Apricot'.

Het juryrapport sprak van een mooie, doorkleurende Lisianthus van lichtoranje naar abrikooskleurig. Het is een oud soort, dat 25 jaar geleden steeds te kort van steel bleef. Met de kennis en nieuwste technieken van nu kan Eustoma russellianum enkelbloemig 'Falda Apricot’ een minimale lengte van 75 cm bereiken; uniek in dit assortiment. Het is een mooie enkelbloemige soort tussen het praktisch dubbelbloemige aanbod; een nicheproduct met genoeg marktmogelijkheden.

Consumentenkeuring
De inzending van Plantcompany uit Bergschenhoek met Guzmania ‘Elena’ en de inzending van L.I.S. uit Zuilichem met Eustoma russellianum gevuldbloemig 'Croma Lavender Imp' zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 20 inzendingen met de hoogste scores uit de beide gehouden productcompetities.

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 29 juni a.s. en betreft rozen grootbloemig, tros- en kleinbloemige rozen.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: