Eén miljoen Growcoons in 2022 bij Maarten Bloemen

Kwekerij Maarten Bloemen, een kwekerij van heesters in Venhorst, heeft de toepassing van Growcoon stek- en zaaipluggen verdubbeld, waardoor in 2022 meer dan één miljoen van hun heesters voorzien worden van de biologisch afbreekbare Growcoon. 

Kwaliteit en efficiëntie
Sinds enkele jaren gebruikt Kwekerij Maarten Bloemen Growcoon stek- en zaaipluggen. Door de grote vraag en uitbreiding van de teeltlocatie wordt het gebruik ervan opgeschaald en verdubbeld. “Eigenlijk kent deze plug alleen maar voordelen. Gewassen groeien uniformer, kunnen eerder uitgeleverd worden en omdat de Growcoon de kluit goed samenbindt en de wortels niet beschadigt, dalen uitval en de vervuiling tijdens de verwerking. Daarbij is het ook mijn ervaring dat alle stekken goed loskomen uit de tray”, aldus Merijn Bloemen, zoon van de oprichter. “Natuurlijk vind ik het ook belangrijk dat de plug biologisch afbreekbaar is. De consument wil steeds meer duurzame producten en ik sta daar helemaal achter.”

Automatisering
In de grootschalige tuinbouw is automatisering essentieel. Daarom is door de ontwikkelaar Maan BioBased Products goed gekeken naar de toepasbaarheid van de Growcoon in geautomatiseerde productieprocessen. Om het product effectief in te kunnen zetten, moeten grote aantallen producten in korte tijd worden ontstapeld en ingezet. De automatische Growcoon dispenser maakt dit proces op een efficiënte manier mogelijk en is eenvoudig te integreren in een bestaande vul- of oppotlijn.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
www.klasmann-deilmann.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven