podcastserie 'Red de Lente'

Piet Kuivenhoven in gesprek met Dirk de Bekker over gewasbescherming

In samenwerking met het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) werkt wetenschapsjournalist Dirk de Bekker de afgelopen tijd hard aan een nieuwe podcast serie genaamd Red de Lente waarbij de impact van gewasbeschermingsmiddelen op mens en milieu onder de aandacht wordt gebracht. Kwekers, telers, onderzoekers, adviseurs, natuurliefhebbers en consumenten komen aanbod.

Zo spreekt hij ook intensief met Addenda kweker Piet Kuivenhoven. Als vierde generatie heeft Piet een goed beeld over de ontwikkeling in het gebruik van middelen in de sierteeltsector. Diverse vraagstukken komen aan bod. Wanneer is een product ‘succesvol’? Hoe houd je de plant sterk? Met wat voor ziektes krijg je te maken en hoe ga je daar mee om? Piet vertelt hoe de integrale werkwijze van Addenda essentieel is en bijdraagt aan het redden van de lente.

Een kritisch gesprek
Er ontstaat een kritisch maar interessant gesprek tussen Dirk en Kwekerij Kuivenhoven waarin wordt onderzocht of we ook met minder bestrijdingsmiddelen kunnen werken. Kweker Piet Kuivenhoven en teeltspecialist Gerard van der Gaag spreken over de alternatieven die zij gebruiken, hoe zij geïnformeerd raken en of er kanttekeningen zijn bij de inzet daarvan.

Beluister en volg de podcast Red de Lente
In aflevering 5: Een smetteloze plant? beluister je het hele gesprek tussen Dirk en Piet wat is gehouden in Kwekerij Kuivenhoven. Dat kan via de verschillend streamingdiensten en/of hier op www.addenda.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.