Vrijstelling Alar in onbedekte teelt van hortensia en andere potplanten

Het ministerie van LNV heeft een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor Alar in de onbedekte pot- en containerteelt van de bloemisterijgewassen viburnum, chrysant, azalea, aster en hortensia. Dit besluit treedt in werking op 1 juni 2022 en vervalt op 28 september 2022. Arthur van den Berg brengt de tijdelijke vrijstelling onder de aandacht op de website van Glastuinbouw Nederland. 

In haar onderbouwing stelt de NVWA dat een hernieuwde tijdelijke vrijstelling van het gewasbeschermingsmiddel Alar 85 SG gewenst is, omdat zonder deze vrijstelling groeiregulatie in de onbedekte pot- en containerteelt van de bloemisterijgewassen viburnum, chrysant, azalea, aster en hortensia op geen enkele andere redelijke wijze uit te voeren is. Hierdoor wordt de doelmatige onbedekte pot- en containerteelt van deze bloemisterijgewassen bedreigd. Belanghebbenden spannen zich in om op korte termijn te beschikken over een regulier toegelaten gewasbeschermingsmiddel.

In het Wettelijk Gebruiksvoorschrift (zie bijlage bij dit artikel) zijn de risico reducerende maatregelen overgenomen die door het Ctgb zijn voorgesteld.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven