Opbouw boortoren voor extra productieput in Koekoekspolder gestart

Greenhouse Geo Power is 16 mei begonnen met de opbouw van de boortoren in de Koekoekspolder in IJsselmuiden. De realisatie van de extra productieput zal eind van dit jaar duurzame warmte gaan leveren aan zes bedrijven. Hiermee wordt jaarlijks ongeveer 4 miljoen kuub aardgas vervangen door aardwarmte van eigen bodem. Een belangrijk stap om de CO2-emissie te verminderen en ook de afhankelijkheid van aardgas.

De firma DrillTec zal de boring voor haar rekening nemen. De firma heeft het afgelopen voorjaar een vijftal aardwarmteboringen verricht in de Noordoost Polder. Deze boringen zijn goed verlopen en hebben veel waardevolle informatie opgeleverd over de ondergrond. Deze informatie kan ook gebruikt worden voor vervolgprojecten waarbij er eveneens warmte wordt geleverd aan woningen en andere bedrijven.

De opbouw van de boortoren zal naar verwachting 10 tot 12 dagen duren. Daarna zal de boring naar bijna 2 kilometer diepte beginnen. Op deze diepte wordt een temperatuur verwacht van ongeveer 75 graden Celsius. Een ideale temperatuur om kassen en huizen te verwarmen. Naar verwachting zal de boring ongeveer 40 dagen duren. Begin juli zal de boortoren klaar zijn met haar werkzaamheden en weer naar een volgende ’klus’ vertrekken, aangezien er veel vraag is naar duurzame energie.

Voor meer informatie:
www.greenhousegeopower.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven