Veiling Rhein-Maas spreekt van 'goede Moederdagweek 2022'

Veiling Rhein-Maas realiseerde in 2022 voor alle verkoopkanalen een over het algemeen tevredenstellende Moederdagweek. Het belang van Moederdag blijft voor alle kanalen onverminderd groot. Het was wat omzet betreft de sterkste verkoopweek bij Veiling Rhein-Maas tot nu toe, ook al was de Moederdagweek 2022 niet te vergelijken met vorig jaar. Het zeer hoge prijsniveau van 2021 werd dit jaar op de veiling niet gehaald. Snijbloemen hebben niettemin een constant bevredigend prijsniveau met een hogere productbeschikbaarheid ten opzichte van 2021 behaald. 

De klanten waren over het algemeen tevreden met het grote aanbod, brede assortiment en reëel prijsniveau. Er heerst momenteel enige onzekerheid bij zowel klanten als aanvoerders over de gevolgen van de huidige politieke situatie en de stijging van de kosten.

Klanten maken gebruik van meer inkoopkanalen
De deelname van de klanten aan Kopen-Op-Afstand en klokvoorverkoop blijft zeer hoog. De webshop blijft zich positief ontwikkelen – steeds meer klanten gebruiken deze als aanvullend inkoopkanaal. Ook Klokservice kon een grotere vraag dan in het voorgaande jaar noteren, zowel voor kamerplanten alsook voor snijbloemen.

Populaire producten
De sterkste verkoopdagen van de Moederdagweek waren maandag 2 mei 2022 t/m woensdag 4 mei 2022. Bij Klokservice was er meer vraag van klanten naar kant-en-klare samengestelde producten, omdat ook voor hen de personele uitdagingen een grote rol spelen. Op de veilingklok waren bij de snijbloemen vooral Eustoma, boeketten en arrangementen alsook pioenrozen erg populair bij klanten. Bij de potplanten was er bijzonder veel vraag naar terrasplanten, hangpotten en -manden, orchideeën en schalen en arrangementen van hoge kwaliteit.

Bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven