Biobest neemt PATS-camera’s op in assortiment

Dankzij een alliantie met technologiebedrijf PATS is het portfolio IPM-oplossingen van Biobest een scoutinginstrument rijker. Vanaf 16 mei kunnen telers profiteren van PATS-C, een systeem dat realtime vliegende plaaginsecten zoals motten signaleert in de kas. Deze data maken een vroegtijdige en meer nauwkeurige inzet van biologie mogelijk.

De plug and play-camera’s van PATS verschaffen informatie over wanneer, waar en in welke hoeveelheden motten actief zijn in de kas. Geheel automatisch, zonder inzet van medewerkers en vaak nog voordat de plagen visueel worden gesignaleerd. Dit levert voor de teler tijdsbesparing op in het scouting programma.

Het samenwerkingsverband is dan ook een gouden combinatie volgens Biobests Market Development Manager High Tech IPM Sam Gui. Met deze gegevens kunnen onze adviseurs nog beter advies op maat geven waardoor het IPM programma robuuster wordt en de inzet van correctiemiddelen verder afneemt. “We spelen hiermee in op de wens van meerdere partijen. Zo kunnen telers hun middelengebruik verlagen waardoor hun gewasbeschermingsprogramma efficiënter wordt en krijgt de consument producten met zo min mogelijk residu.”

Slim scouten
Sam gelooft in de toekomst van datagedreven telen en is blij klanten hierbij te kunnen faciliteren. Door de PATS-camera’s op te nemen in het assortiment van Biobest, wordt deze slimme scoutingtool snel toegankelijk voor bedrijven wereldwijd, zegt Bram Tijmons, CEO & co-founder van PATS.

Hij benadrukt dat het om een ‘slim’ systeem gaat. “PATS-C registreert continu de aanwezigheid en populatieopbouw van motten. Hierdoor kan de teler accurater monitoren en de inzet van middelen beter timen. Het systeem brengt de scoutinggegevens naar de teler toe. Deze hoeft ’s ochtends enkel het dashboard te openen om de plaagsituatie in zijn kas te controleren. Met deze technologie leren we ook steeds meer over het gedrag van de plagen, bijvoorbeeld welke uren zij actief zijn. Dat kan dan weer gebruikt worden voor een betere timing op de dag van de toepassing zelf.”

Aanwezig op HortiContact
Zowel Biobest als PATS Indoor Drone Solutions is aanwezig op HortiContact 2022.

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com


PATS Indoor Drone Solutions

info@pats-drones.com 
www.pats-drones.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven