Meer Plant wint Creativiteitsprijs op Gentse Floraliën

Met een prachtige combinatie van bamboe, rozen en water op hun stand op de Gentse Floraliën, maakte Meer Plant uit Meer (BE) een flitsende entree op de boomkwekerijmarkt. Meer Plant is een nieuwe loot aan de stam van de familie Oprins. De stand werd gedeeld met de zusterbedrijven Plantentuin De Kleine Boerderij Merksplas en boomkwekerij Vista Verde. De internationale jury onder voorzitterschap van Laurence Machiels bekroonde de presentatie met de Creativiteitsprijs. De jury roemde de “uitzonderlijke kwaliteit, op en top creatief, uitzonderlijke uitvoering, streling voor het oog, technisch huzarenstukje. En tegelijk heel rustgevend”

Uitgaande van het op de stand gepresenteerde assortiment van Hedge-On een nieuw concept voor kant-en-klare rozenhagen, Naturosa een selectie van nieuw veredelde, zeer gezonde, bij-vriendelijke rozen en Prunus lusitanica 'Tico', creëerde ontwerper Tom de Houwer een zengevoel-oproepende tuin met de titel ‘eeuwige stroom’. Hij gebruikte bamboe als unieke achtergrond om de haagrozen te presenteren. Meer dan 15 km van 7 meter hoge, gespleten bamboe werd in een golfbeweging gebogen om de aandacht  te vestigen op de buis die de rozen in hun oorspronkelijke container boven de uitgerekte waterpartij laat hangen. De schaal van het 13 meter lange 4x4 (bxh) ontwerp, de visuele beweging van de bamboe, het geluid van het vallende water en de geur en het uiterlijk van de haagrozen zorgen voor een meeslepende ervaring.

Gentse Floraliën
De Floraliën worden eens per vier jaar gehouden in de Floraliënhal in Gent. Deze sierteelttentoonstelling, die al haar eerste versie beleefde in 1873 vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale bloemisten, kwekers van sierplanten en tuinarchitecten. Het thema voor 2022 is "Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin". Met steeds minder groen en een openbare ruimte die meer en meer wordt volgebouwd, zien steden er vaak uit als één grote, verharde oppervlakte. Floraliën wil gedurende 10 dagen een tegenbeeld brengen met een dynamische, groene en bloeiende presentatie. De Floraliën zijn nog geopend t/m 8 mei.

Voor meer informatie:
Meer Plant
www.meerplant.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven