Nieuwe feromonenlijn SemeonPro werkt langer én lokt mannelijke en vrouwelijke insecten

De inzet van chemische gewasbescherming in de land- en tuinbouw is de laatste jaren steeds verder beperkt. Groene middelen zijn in opmars. Die middelen vragen om een andere manier van denken bij toepassing. Zo is het cruciaal de middelen op het juiste moment toe te passen. Een goede signalerings- en monitoringsstrategie kan hierbij enorm helpen, is men bij HortiPro overtuigd. Het bedrijf presenteert hiervoor een nieuwe feromonenlijn: SemeonPro. 

Daar waar bij chemische middelen de mate van effectiviteit bepaald wordt door het moment en de manier van inzet van het middel, komt dat bij groene middelen nog nauwkeuriger. Groene insecticiden bijvoorbeeld werken in veel gevallen op basis van contact en vaak gedurende een kortere tijd. Ook ziet men bij HortiPro in de meeste gevallen een beter effect van deze middelen wanneer de druk nog niet te hoog is.

Op tijd signaleren van plagen is daarom heel belangrijk. Hiervoor zetten telers momenteel al deltavallen of vangplaten in, al dan niet in combinatie met een vrouwelijk feromoon. Het nadeel van deze feromonen is dat deze niet met de blote handen aangeraakt kunnen worden, dat zij uitsluitend mannelijke insecten lokken en dat zij relatief kort werken, zo'n 3 tot 4 weken. HortiPro heeft de laatste jaren daarom veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe lijn feromonen die deze nadelen niet kent. Die lijn heet SemeonPro. 

De SemeonPro feromonenlijn 

Langere, bredere werking
De SemeonPro-feromonen kunnen gewoon in de hand gehouden worden, lokken zowel mannelijk alsook vrouwelijke insecten naar de deltavallen en/of vangplaten en werken maar liefst 6 tot 8 weken. De SemeonPro-feromonen lijn bestaat inmiddels al uit meerdere verschillende feromonen voor o.a. trips (Frankliniella occidentalis, Thrips tabaci, Thrips parvispinus, Thrips setosus, Echinothrips americanus) Turkse mot (Chrysodeixis chalcites) duponchelia, (Duponchelia fovealis) sufetula (Sufetula diminutalis), druivencicade (Empoasca vitis), koolvlieg (Delia radicum) en -mot (Plutella xylostella) en tomatenmineermot (Tuta absoluta).

HortiPro blijft werken aan een verdere uitbreiding van het SemeonPro-assortiment en verwacht binnenkort weer nieuwe feromonen toe te kunnen voegen. Tijdens de HortiContact van 10 t/m 12 mei 2022 in Gorinchem praat het team iedereen graag bij ten aanzien van de mogelijkheden van de nieuwe SemeonPro-feromonen. HortiPro is te vinden in stand C121. 

Voor meer informatie:
HortiPro
info@hortipro.com
www.hortipro.com 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.