Elmar Nonkes, Veilingmeester Planten Aalsmeer

"Buitenseizoen is nu echt begonnen"

Kwam er de afgelopen tijd vooral geel voorbij de klok, we gaan nu richting Moederdagen. De wekker gaat de komende weken regelmatig een uurtje eerder, zodat al die bloemen en planten op tijd bij de klanten komen. Veilingmeester Elmar Nonkes praat u bij.

Pasen
Geel, geel, geel en nog eens geel. Als er een kleur was die de laatste drie weken centraal stond op de klok, dan was het wel geel. Natuurlijk had dit alles te maken met de Paasdagen. De afgelopen periode hebben de prijzen op de klok onder druk gestaan. De gele producten, evenals alles met een verwijzing naar Pasen, waren een uitzondering op de regel. Inkopers konden deze producten prima hebben en werden dito betaald.

Bollenvelden
De bollenvelden staan vol in bloei en trekken als vanouds veel toeristen. Zoals ook de bezoekersaantallen bij de Keukenhof de verwachtingen overtreffen. Veel kwekers hebben medewerking verleend aan het mooi maken van het bloemenpark. Er zijn al diverse productdagen georganiseerd in de Keukenhof. Hier zijn wij als veilingmeester bij aanwezig en we spreken dan veel relaties. Zeer nuttige bijeenkomsten!

We kunnen zeggen dat het ‘buitenseizoen’ nu echt begonnen is. Het perkgoedseizoen gaat los. Door het aanhoudende mooie weer, en daarbij de goede weersverwachting, zijn de verkopen in de tuincentra prima geweest. Ook de aanvoer op de klok nam de afgelopen periode behoorlijk toe. Met name in de buitenhandel zien wij steeds meer aanvoer komen. Zodoende komen vraag en aanbod goed bij elkaar op de klok. De pioenen worden toegevoegd aan het bloemen assortiment en zijn gestart met redelijk goede prijzen.

Vroeg veildagen
Ondanks dat er al verschillende bloemen feestdagen zijn geweest, staat er toch nog een aantal op de planning. Zo vieren veel landen op de tweede zondag in mei Moederdag: dat gebeurt in Nederland, een groot deel van België, Duitsland, Denemarken, Tsjechië en de Verenigde Staten. Ook het trouwseizoen zal een extra impuls geven aan de witte producten en aan Duitse garden rosen. Gewild in veel trouwboeketten!

Aan sommige van de feest- en Moederdagen worden ‘vroeg veildagen’ gekoppeld, bijvoorbeeld maandag 2 mei. Wij verwachten op deze dag drukte in aanvoer op de klok voor de Moederdag in het weekend daarop. De ‘vroeg veildagen’ zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat iedere koper op tijd zijn producten in de box krijgt. Omdat er vaak met feestdagen een piek in aanvoer is, kunnen wij zo anticiperen zonder dat er een logistiek knelpunt ontstaat. Een overzicht van alle ‘niet- en vroeg veildagen’ vindt u hier.

Connect to Grow 
U bent welkom om aan te voeren of te kopen op de klok! Neem contact op met de klantenservice van Royal FloraHolland: 088-789 89 89 en vraag naar een accountmanager of een veilingmeester. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven