Nationale Zaaidag 22 april 2022

Gratis bloemenmengsel voor één groot bloemenlint

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het negende jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. De Traay en Bee honest cosmetics ondersteunen de Bijenstichting en de Nationale Zaaidag.

Een cadeautje voor jou en voor de bijen
De actie werkt heel eenvoudig. Plaats een bestelling in de webshop van de Bijenstichting en vanaf € 4,95 ontvang je een gratis zak biologisch bloemenmengsel van 100 gram. Hiermee kan je 25 vierkante meter aan bloemen zaaien. Door deze actie hopen de organisaties in heel Nederland een groot bloemenlint te kunnen zaaien voor bijen. De Traay en Bee honest cosmetics sponsoren deze actie zodat het nog aantrekkelijker is om te gaan zaaien op Nationale Zaaidag.

De opbrengsten van de webshop komen geheel ten goede aan de activiteiten van de Bijenstichting. De zendingen worden door vrijwilligers ingepakt. De actie loopt tot en met Nationale Zaaidag op 22 april. Het biologische bloemenmengsel bestaat uit: Boekweit, Borage, Dille, Kaasjeskruid, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammenas, Goudsbloem, Karwij, Venkel, Koriander, Witte klaver en Incarnaatklaver. Het is geschikt voor bijen, hommels en vlinders. Echt een kadootje voor alle bestuivers.

Zaai-tips
De Traay en Bee honest cosmetics roepen iedereen op om te gaan zaaien. Om zo te zorgen voor meer biodiversiteit voor alle bijen en andere bestuivers. Mocht je nog zaai-tips willen, zie hier het 5 stappenplan: 

  1. Zoek een zonnig stukje grond waarvan je weet dat er niet gemaaid wordt.
  2. Zorg dat de grond die je gaat inzaaien vrij is van begroeiing. Vergeet niet om de wortels weg te halen. Planten concurreren met elkaar om voedingstoffen en zonlicht, en je wilt natuurlijk dat jouw bloemen gaan bloeien.
  3. Maak de grond een beetje los. Doe dit maar een paar centimeter diep.
  4. Strooi je zaden uit. Strooi ook een beetje tuinaarde voor extra voeding en stamp de grond licht aan.
  5. Als het erg droog blijft, geef dan water. Houd de maanden na het zaaien goed in de gaten wat er gebeurt en… deel je bloemenzee Facebook en Instagram.

Vechten voor de bij
Sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen met als hoofdthema het verbieden van bestrijdingsmiddelen via onder andere juridische procedures. De Bijenstichting volgt de landelijke en Europese politiek en organiseren petities zodra het leefklimaat van de bijen in gevaar komt. Vanuit het Bijen educatiecentrum in Vorden worden diverse projecten uitgevoerd en voorlichting gegeven. Er is een workshopruimte voor cursussen en trainingen. Buiten is een boomgaard met diverse hoogstam fruitbomen, zijn demonstratievelden en bloemenborders aangelegd met bij-vriendelijke planten. In de tuin zijn er voorzieningen als een bijenstal, bijenhotels, insectenmuur en plantenkas. Alles is zo ingericht om initiatieven te stimuleren die voedselvoorziening voor bijen verbetert.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven