Nederland en de VAE tekenen exportovereenkomst

Atradius Dutch State Business (ADSB) heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Etihad Credit Insurance, het exportkredietagentschap van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), om handel en investeringen te bevorderen en de economische samenwerking tussen beide landen te versterken.  

De MoU werd ondertekend tijdens een handelsmissie van Nederland naar de VAE en de ceremonie werd bijgewoond door HE Dr Thani bin Ahmed Al Zeyoudi - minister van Buitenlandse Handel voor de VAE en Liesje Schreinemacher, Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De overeenkomst zal het mogelijk maken om innovatieve kapitaalgoederen te verzekeren die bijdragen aan de groei van kleine en middelgrote ondernemingen en bedrijven in de Golfregio. Hierbij liggen er specifieke kansen voor Nederlandse bedrijven die duurzame oplossingen ontwikkelen voor de agrarische sector, waterzuivering en verwerking en recycling.

Daarnaast zijn beide partijen overeengekomen om commerciële informatie toegankelijker te maken en zullen ze kennis uitwisselen over kansen in sectoren zoals duurzame energie, de circulaire economie, water en agrofood.  

Om internationaal zakendoen makkelijker te maken in beide landen, zullen ECI en ADSB ook workshops en andere evenementen organiseren om de economische samenwerking te verbeteren en handelsfinanciering en investeringssteun uit te breiden.  

Irene Visser, Hoofd Strategie & Internationale Betrekkingen, Atradius Dutch State Business, zei: "Deze overeenkomst is een belangrijke stap richting sterkere handelsrelaties tussen Nederlandse en in de VAE gevestigde groeisectoren. We zijn blij dat we de export en import van hoogwaardige kapitaalgoederen kunnen ondersteunen en het voor bedrijven uit beide landen makkelijker te maken om innovatie en technologie uit te wisselen.” 

Massimo Falcioni, CEO van ECI: "Onze nieuwe alliantie met ADSB zal een grote slag voorwaarts zijn voor het concurrentievermogen van bedrijven in zowel de Verenigde Arabische Emiraten als in Nederland. We zullen hen helpen om op internationale schaal uit te breiden met gezamenlijke inspanningen, door gebruik te maken van verschillende op maat gemaakte kredietverzekerings-, projectfinancierings- en kredietverzekeringsoplossingen, door gedetailleerde marktinzichten te verschaffen en door de toegang tot opkomende markten te vergemakkelijken." 

Bron: ADSB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven