Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo dealt de Vlaamse teler met zijn water

Wereldwaterdag vindt jaarlijks plaats op 22 maart en staat in teken van, hoe kan het ook anders, water. De bedoeling is om op deze dag de waterproblematiek kenbaar te maken en te informeren over water. Internationaal worden er op deze dag tal van evenementen georganiseerd.

Ook bij Boerenbond is water een belangrijk en actueel thema. Speciaal voor Wereldwaterdag ging Gemma Willems, consulent Water & Klimaat, langs bij vier bedrijven over heel Vlaanderen, om iedereen te tonen en te informeren hoe er duurzaam met water wordt omgegaan in de land- en tuinbouwsector. Water is namelijk heel belangrijk voor onze boeren en tuinders.

Een van hen is Steven Devolder uit Tielt (West-Vlaanderen). Steven kweekt bij Planten Devolder kluitplanten in vollegrond en aardbeiplantjes voor de aardbeitelers op containerveld. Al het water van de daken en verhardingen wordt opgevangen en gebufferd in een foliebassin.

Dit water wordt dan in de zomer gebruikt voor de opkweek van de planten. Ook het water tijdens de watergift dat niet opgenomen wordt door de plant wordt weer opgevangen. Er wordt geprobeerd om geen grondwater nodig te hebben.

Op deze pagina vind je nog verschillende andere bedrijfsverhalen uit West-Vlaanderen, Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Telkens vertelt de bedrijfsleider ons hoe er duurzaam met water wordt omgegaan op het bedrijf.

Publicatiedatum: