Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee- en meertak phalaenopsis steeds populairder in China

De Phalaenopsis is een van de populairste bloemen tijdens het Chinese Nieuwjaar en er zijn er elk jaar vóór het Lentefeest altijd veel van op de markt. Hoe is de Phalaenopsis-markt in China de laatste jaren veranderd? Yi Wu van Floricultura Horticulture (Zhejiang) en van Asian in Floricultura in Nederland vertelt ons er meer over.

Floricultura is een van 's werelds grootste veredelingsbedrijven van Phalaenopsis orchideeën en ze combineren veredeling met opkweek en leveren jaarlijks tientallen miljoenen stekjes aan kwekers over de hele wereld. Yi Wu kwam in december 2018 bij het bedrijf en is voornamelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Aziatische markt. In 2021 startte de bouw van een eigen weefselkweek-laboratorium in de provincie Zhejiang en de eerste fase zal in 2022 worden voltooid. Om de kwaliteit, capaciteit en kosten van zaailingen beter te kunnen controleren werd uiteindelijk niet voor een partner, maar voor een eigen, nieuw filiaal gekozen.

Yi Wu is optimistisch over de Chinese markt. "Phalaenopsis wordt in China al ongeveer 30 jaar gekweekt. Traditioneel houden Chinese klanten van enkelvoudige, grote en felgekleurde bloemen met een strakke bloeiwijze die voornamelijk als geschenk worden gegeven in potten en verpakkingen voor het nieuwe jaar. Dit verschilt van de huidige afzet in Europa. Maar over de laatste jaren is, met name omdat meer en meer jongeren planten komen, de smaak wat aan het veranderen. Dubbele- of meertaks planten in potten van 12 cm, 9 cm en 6 cm zijn een nieuwe trend geworden, en dat biedt kansen voor Europese variëteiten. Tegelijkertijd stijgt de e-commercie in China snel en neemt de omvang van de markt toe."

De teelt professionaliseert steeds verder, waardoor de kwaliteit van het product toeneemt en ook de behoefte naar goed uitgangsmateriaal groter wordt. Daar profiteert Floricultura van. De eerste fase van het bedrijf in China heeft een geplande capaciteit van ongeveer 5 miljoen stekjes per jaar. In een volgende fase hoopt men dit op te voeren naar 20 miljoen.

Voor meer informatie:
Yi Wu
Floricultura Horticulture (Zhejiang) Co., Ltd.
wuyi@floricultura.com
www.floricultura.com