Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Ellepot, Ahlstrom-Munksjö en OrganoClick

Een biologische papieren pot om planten duurzaam te kweken

Ellepot, Ahlstrom-Munksjö en OrganoClick zijn een samenwerking aangegaan om 100% biobased en biologisch afbreekbare oplossingen te bieden aan de tuinbouwmarkt. De Organic 2.0 paper pot is een volledig biogebaseerde oplossing om gewassen op grote schaal te kweken. Met het nieuwe product betreden de bedrijven het segment van de biologische gewassen, dat naar verwachting de komende jaren exponentieel zal groeien.

Organic 2.0 is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Ellepot, OrganoClick en het R&D-team van Ahlstrom-Munksjö. Na jaren van gezamenlijke ontwikkeling hebben de drie bedrijven een duurzame en meer economische oplossing gecreëerd om planten te kweken door gebruik te maken van papieren potten die rechtstreeks in de grond worden geplant. De potten breken na verloop van tijd af, waardoor de wortels van het gewas door het medium kunnen dringen en de gezonde groei van de planten wordt ondersteund. Organic 2.0 papieren potten bestaan uit 100% composteerbare en biologisch afbreekbare materialen en hebben een afbraaktijd van 6 tot 8 weken.

"De samenwerking met onze leveranciers bij de ontwikkeling van slimmere materialen voor de Ellepot-oplossing op maat ondersteunt onze visie om klanten te helpen hun teelt efficiënter te maken, de bewerking te optimaliseren en te zorgen voor een hogere opbrengst en lagere kosten van de producten. Minimale inspanning, maximale impact is de sleutel tot een slimmere oplossing en wij vertrouwen erop dat de gezamenlijke ontwikkeling ook in de toekomst nieuwe en duurzame materialen zal opleveren," zegt Lars Steen Pedersen, CEO Ellepot in Denemarken.

"Bij Ahlstrom Munksjö zijn we altijd op zoek naar manieren om verder te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Door samen te werken met Ellepot zijn we er trots op dat we samen de tuinbouwmarkt kunnen bedienen via hun op duurzaamheid gerichte bedrijfsmodel. Nu, na enkele jaren van samenwerking, zijn we verheugd dat we een manier hebben gevonden om innovatie op het gebied van duurzaamheid nog verder te stimuleren door middel van dit baanbrekende nieuwe product. We streven ernaar onze samenwerking voort te zetten in nieuwe marktsegmenten, waar dit nieuwe product volgens ons voor ons allemaal kansen zal bieden," zegt Pierre Mary van Ahlstrom-Munksjö.

Bindmiddel materiaal
OrganoClick levert het biobased en biologisch afbreekbaar bindmateriaal voor Organic 2.0, Ahlstrom-Munksjö produceert het nonwoven papier en Ellepot maakt het eindproduct.

"We zijn erg blij met de samenwerking met Ahlstrom-Munksjö en Ellepot, die heeft geresulteerd in een nieuw fossielvrij en biologisch afbreekbaar non-woven materiaal dat wordt gebruikt in Ellepots plantenpot. Samenwerken met partners in de hele waardeketen is essentieel om nieuwe milieuvriendelijke producten op de markt te brengen. We zijn er trots op dat we, door gezamenlijke inspanningen, in staat zijn geweest om de huidige synthetische bindmiddelen in het materiaal te vervangen door ons 100% biobased en biologisch afbreekbaar bindmiddel," voegt Mårten Hellberg van OrganoClick toe.

OrganoClick 2.0 is genomineerd voor de Sustainability Advancement Award, de Short-Life Product Achievement Award en de Nonwoven Product Achievement Award tijdens de IDEA Achievement Awards die dit jaar worden uitgereikt. Daarnaast zijn Ellepot, Ahlstrom-Munksjö en OrganoClick al bezig met het plannen van de volgende stappen in de samenwerking. Het doel is om meer synthetische-vezelvrije producten te ontwikkelen en uit te breiden naar andere biologische gewassegmenten die een langere afbraaktijd vereisen, zoals landschaps- of bosbouw.

Voor meer informatie:
Lars Steen Pedersen 
Ellepot
+4521767067
lsp@ellepot.dk 
www.ellepot.com 

Publicatiedatum: