Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SV.CO zet stap met pottenrobot en camerasysteem

Bij SV.CO stelde collega Rob Overdevest onlangs een nieuwe pottenrobot in bedrijf. Planten gereed voor aflevering rollen uit de kweekruimte op een container de verwerkingsruimte in. Hier raapt de robot ze op en plaatst deze in een cupsysteem van Martin Stolze. Deze transporteert de planten naar het camerasysteem van CODEMA SDF. Het tevens nieuw geïnstalleerde camerasysteem meet de plantlengte en telt het aantal open bloemen, waarna een volgende robot iedere plant voorziet van een hoes.

Klik hier voor een video van de robot in werking.

Uniform product en verhoging verwerkingscapaciteit
“We zetten een behoorlijke stap met de nieuwe robot en het camerasysteem”, aldus Rob Vijverberg – locatiemanager SV.CO. “Voorheen pakten we handmatig in en sorteerden we planten met het blote oog. Nu maken we hiermee een kwaliteitsslag en werken we een stuk efficiënter. Positief gevolg is een uniform product en een verhoogde verwerkingscapaciteit. En dat is wat we voor ogen hebben. Van een dagelijkse productie van 35.000 Kalanchoës, groeien naar 50.000 stuks. De systemen van Codema helpen ons daarbij.”

SV.CO is bekend met de logistieke systemen van Codema. 25 jaar geleden koos men voor een geautomatiseerd containersysteem. Een aantal jaar geleden vernieuwde men het systeem op onderdelen en breidt nu uit met de pottenrobot en het camerasorteersysteem.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com

Publicatiedatum: