FNV: 5,5% erbij voor werknemers glastuinbouw

De FNV is blij dat er een eindbod ligt voor een nieuwe cao voor de werknemers in de glastuinbouw. Zij krijgen dit jaar een loonsverhoging van 5,5% en eenmalig € 500.

De cao loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. Het loon van de mensen in de kassen gaat met 3% omhoog per 1 januari en met nog eens 2,5% per 1 oktober 2022.

Lonen stijgen eindelijk weer
Leo van Beekum, bestuurder FNV Agrarisch Groen: ‘We zijn blij dat we onze leden deze afspraken kunnen voorleggen. Hun lonen stijgen eindelijk weer na twee jaar.’

Verschillen tussen werknemers weg
Naast het extra salaris heeft de FNV met de werkgevers afspraken gemaakt over het vervallen van het loongebouw; een wens die al jaren op het lijstje van de vakbond stond. Hierdoor verdwijnen de verschillen tussen medewerkers die langer in dienst zijn en mensen die later in dienst zijn gekomen.

Niet zonder slag of stoot
Het eindbod is er niet zonder slag of stoot gekomen. In 2020 strandden de onderhandelingen, omdat de werkgevers een akkoord dat er lag toch niet wilden goedkeuren. Afgelopen december zijn de gesprekken weer hervat. 

Onder de CAO vallen circa 35.000 werknemers.

bron: FNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven