Logistiek dienstverlener voor plantenwebshops FCA opent giga distributiecentrum in Arcen

Om de toenemende groei en kwaliteit te kunnen faciliteren, heeft het Fulfilment Center Arcen (FCA) per 1 januari het grootste Fulfilment Center voor planten in Europa geopend. Het bedrijf is gelegen op een locatie met 10 hectare grond, 18.000 m² magazijn, 30 dokken, koelinstallaties en kantoren.

Uniek door pallettransport voor B2C
FCA biedt pallettransport aan consumenten/webshops met interesse in grote bestellingen van onder andere haagplanten, mediterrane planten en XL planten. Levering van deze bestellingen vindt momenteel plaats in 11 landen, waar het streven ligt om uit te groeien naar 26 landen. De planten komen rechtstreeks vanuit samenwerkingsverbanden met kwekers uit Europa en vanuit de eigen kwekerijen Roobeek en Dutch Garden Plants.

Verschuiving naar digitale markt
Dat de vraag naar fulfilment voor webshops binnen de plantensector groeit verbaast algemeen directeur Frank Deriet niet: "Deze verschuiving is niet meer te stoppen." Op 7, 8 en 9 februari organiseert Fulfilment Center Arcen de allereerste e-commerce beurs op uitnodiging voor webshops met tuin-, terras en balkonproducten. Hier krijgen deze bedrijven de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en een extra stuk advies en service mee te krijgen. Aanmelden voor de e-commerce beurs kan via het email adres: support@fcaarcen.nl.

Over Fulfilment Center Arcen
Fulfilment Center Arcen neemt het gehele logistieke proces uit handen en is gespecialiseerd in het efficiënt inkopen, verpakken en versturen van planten in dozen of op pallets. Ook de nazorg wordt voor de webshops uit handen genomen door het aanbieden van een gespecialiseerde klantenservice. Tot slot houdt FCA zich bezig met kwaliteitscontrole, administratie en voorraadbeheer. Klanten zijn vrij om één of meerdere modules van FCA af te nemen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven