2021 zag explosieve vraag naar cursussen voor de sierteeltsector

Waren er in 2020, bij het begin van de coronacrisis, vooral annuleringen van cursussen, in 2021 is dit volledig omgedraaid met een explosieve vraag naar cursussen voor de sierteeltsector. In 2022 zal deze ontwikkeling zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.

De belangrijkste oorzaak ziet Floweracademy.NL, de gespecialiseerde opleider van de sierteeltsector, in de combinatie van twee ontwikkelingen. De eerste ontwikkeling is de inhaalslag die de sector in 2021 ten opzichte van 2020 heeft gemaakt met het opleiden van vooral nieuwe medewerkers. Dit kwam met name door groei van de bedrijven en een verdere professionalisering binnen de gehele sector.

De tweede ontwikkeling is dat bedrijven steeds moeilijker aan personeel komen door de schaarste op de arbeidsmarkt. Het binden van medewerkers door het verbreden van hun kennis en vaardigheden met te volgen cursussen en trainingen is dan een van de mogelijkheden om personeel te werven en behouden.

Daarnaast is er duidelijk een verschuiving zichtbaar van open naar in-company trainingen. Dit biedt niet alleen het voordeel van teamvorming, maar is met het oog om zo min mogelijk verplaatsingen en onnodige kilometers een interessante ontwikkeling.

Dankzij de flexibiliteit van de opleidingen van Floweracademy.NL was en is het ook in 2022 mogelijk om snel in te spelen op de mogelijkheden en beperkingen die door Corona werden en worden opgelegd. Zo worden cursussen zowel fysiek, online als in een hybride vorm gegeven en zowel overdag als in de avonduren. Dit biedt de gewenste mogelijkheden voor medewerkers om een passende cursus te volgen.

In totaal hebben in 2021 maar liefst 450 medewerkers van kwekerijen, exporteurs en tuincentra een getuigschrift bij Floweracademy.NL behaald. De cursussen zijn erkend door de VGB (Branchevereniging voor de groothandel in bloemen en planten). Een groei van 25% ten opzichte van 2020.

Begin januari 2022 starten er 2 cursussen waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn: Ingangscontrole snijbloemenen Category Management.  

Voor meer informatie:
Floweracademy.NL
Lucas Jansen
Rijnstraat 1
+31 (0)6 22 26 14 89
lucasjansen@floweracademy.tv
www.floweracademy.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven