OptiPlug en Vos & Overkleeft geven sandwichpanelen een tweede leven

Tholen - OptiPlug is onlangs verhuisd van de Lange Broekweg 5 in Naaldwijk naar de Veilingweg 16c in De Lier. Deze nieuwe locatie is ongeveer twee keer zo groot als de vorige, maar ondernemers Richard en Rico Scheffers hadden nog wel een verlanglijstje. Er moesten nieuwe gevels komen in de kas en de bedrijfshal moest een nieuwe frisse uitstraling krijgen. Ook moesten er inpandig kantoren, kantine en diverse andere ruimtes komen.

Op dit moment wordt het geheel opgeleverd en wel door Vos & Overkleeft. Aanvankelijk wilde men de verschillende werkzaamheden onderbrengen bij verschillende partijen. Vos & Overkleeft kwam in beeld voor de gevels, en mogelijk ook voor het buitenwerk, maar eigenlijk niet voor de kantoren. “Totdat zij zeiden dat ze het kantoor ook wel uit sandwichpanelen konden bouwen. Waarop wij dachten, ‘we gaan toch niet in een koelcel zitten zeker’, maar ze nodigden ons uit eens bij hun op locatie te komen kijken."

En inderdaad, getuigen vader en zoon Scheffers, zag dat er strak uit. "Met sandwich kun je alle kanten op", weten Leon Overkleeft en Raymond Vos, eigenaren van Vos & Overkleeft, "je kunt er hele gekke dingen mee maken, je kunt ze op (bijna) alle mogelijk manieren behandelen, eigenlijk is alleen buigen onmogelijk. Zo ook hier, van buiten zie je dat het sandwich is, maar van binnen helemaal niet."

Extra voordeel is dat bouwen met sandwich relatief goedkoop is. Bovendien is in de bouw gebruik gemaakt van gebruikte panelen, die dus een tweede leven krijgen. Ook gunstig is dat deze 'gewoon' op voorraad zijn, en dat scheelt weer in grondstoffen en transport.

De gevels in de kas zijn reeds in april/mei geplaatst en ook de buitengevels werden reeds gezet. De stroomverzwaring/ -voorziening is geregeld door Varekamp Electro Techniek en Kroes heeft de docks gerealiseerd. De binnenbouw, inclusief kantine, kantoren, toiletgroepen en zelfs douches, meet 350m2. En dankzij een iets schuin plafond en een beetje hoogteverschil (de gang is iets hoger) is van het idee in een vierkant blok te zitten weer helemaal geen sprake.

Vos en Overkleeft zit al 40 jaar in de scherminstallaties. Met de jaren kwam ook steeds vaker de kassenbouw in beeld, het bouwen van bedrijfshallen, het beplaten van bedrijfspanden en het compleet renoveren ervan. Tien jaar geleden kwam daar ook nog het bouwen en afbreken van koelcellen bij. Inmiddels is de verhouding tussen het plaatsen van scherminstallaties en het aannemen van complete projecten ongeveer 50 / 50. Vos en Overkleeft heeft een vaste groep van 20 man aan het werk en maken zich elke dag hard om goed werk te leveren.

"Met Vos & Overkleeft is het prettig werken", besluit Richard, "geen stelposten, duidelijke communicatie, alles netjes afgewerkt en zoals het er nu uitziet is alles mooi op tijd klaar. We zijn eind dit jaar precies op tijd voor de drukte van weer een nieuw seizoen, dat voor ons dan van start gaat."

 

Voor meer informatie:
Vos & Overkleeft
Burgerdijkseweg 14A
2678 NZ De Lier
T: 0174 61 3380
E: info@vosoverkleeft.nl
www.vosoverkleeft.nl 


OptiPlug BV
Veilingweg 16c
2678 LN De Lier
T: 0174-752444
E: info@optiplug.nl
www.optiplug.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.