Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komst extra Russisch gas blijft uit, prijsdaling (dus) ook

Maandag 8 november was de dag waarnaar de afgelopen tijd hoopvol werd uitgekeken. Dan zou Rusland namelijk meer gas naar Europa sturen, zo beloofde de Russische president Poetin eind oktober. Vooralsnog lijkt de komst van extra gas uit te blijven met als gevolg nog geen daling van de gasprijs.

Integendeel, sinds afgelopen donderdag is de gasprijs weer gaan klimmen, zo valt af te lezen uit de prijsgrafieken voor onder meer december. Specialisten van AgroEnergy voorspelden eind vorige week al dat, mocht extra gas uit Rusland uitblijven, de prijzen, ook als gevolg van relatief zacht weer hier, opnieuw flink kunnen gaan stijgen.


Klik hier voor vergroting. 

Cruciaal voor de komst van extra gas zou ingebruikname van de gaspijpleiding Nordstream 2 zijn. De buizen liggen er, maar nationale autoriteiten zouden nog certificering moeten verzorgen en ook Brussel moet nog akkoord gaan. Kenners verwachten daarom dat aanvulling van de gasvoorraden in Europa met gas uit Rusland nog wel even op zich kan laten wachten, mogelijk zelfs maanden.