Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik Boland, Veilingmeester Planten Aalsmeer

De wintertijd is weer ingegaan

Afgelopen weekend is de wintertijd in gegaan. Het is weer vroeg donker en even zijn we in between de feestdagen. Allerzielen, Allerheiligen en Halloween liggen achter ons.

In onderstaande blog blikt Veilingmeester bij Royal FloraHolland Erik Boland (Veilingmeester in Aalsmeer op klok 15 bloeiende planten) terug op de marktontwikkelingen van de klok over de afgelopen week. Daarnaast kijkt hij vooruit richting feestdagen.


Erik Boland op de Trade Fair

Verkopen bij bloemen waren voor deze dagen zeer goed te noemen voor onder andere Anthuriums en Chrysanten. Bij planten deden vooral oranje producten het goed. Calluna en Erica waren erg in trek en Pot Chrysanten werden grof ingekocht. Ook sierfruit werd makkelijk verkocht. Deze week was de aanvoer wat minder en bleef het rustig qua inkoop op de klok. Van 3 t/m 5 november was de Trade Fair Aalsmeer en dat zorgde voor een wat mindere vraag op de klokken. Klanten van onze exporteurs waren op de beurs en deden dus even geen of weinig inkopen. De nabeursweek is op de klokken vaak weer beter, omdat dan iedereen geïnspireerd is geraakt op de beurs en graag mooie potplanten en bloemen wil kopen.

Verwachting
De komende weken kabbelt de handel rustig voort en langzaam maar zeker zal men overgaan richting de kerstinkopen. Na 5 december zal dat behoorlijk gaan lopen, is de verwachting van de veilingmeesters. Rode en witte producten voeren dan meer en meer de boventoon en gele, oranje en paarse producten raken uit de gratie. Kerst gerelateerde producten zullen het goed gaan doen op de klok, zoals Amaryllis, witte pot Phalaenopsis, rode Rozen, Ilex, Cyclamen, Schlumbergera, kerststukken, kerstkransen, kerstgroen en natuurlijk ook kerstbomen, want die zijn ook gewoon te koop op de klok.

Ouderwets gezellig
Tijdens de Trade Fair Aalsmeer van Royal FloraHolland deze week werd de plantentribune in Aalsmeer druk bezocht. Vanuit alle hoeken van de wereld kwamen kwekers en kopers deze kant op, naar de belangrijkste bloemen- en plantenbeurs ter wereld. Voordat de beurs open ging, kwamen onder andere mensen uit Denemarken, Duitsland, Kenya en Ethiopië kijken op de plantentribune in Aalsmeer. Het was weer even ouderwets gezellig. Veel kwekers en kopers vonden elkaar daar al tijdens het veilen. Ook veilingmeesters waren aanwezig. Niet alleen om te veilen, maar ook om kopers en kwekers te woord te staan en uitleg te geven over bijvoorbeeld het kloksysteem. Bij planten zijn we nu definitief over op beeldveilen en heel Royal FloraHolland is nu 100% digitaal. Ook op de beurs zelf, in het Royal FloraHolland House, gaven veilingmeesters uitleg over Landelijk Veilen, de foto-app en het aantallen drukken wat vanaf 17 november aanstaande in zal gaan op alle vestigingen. Natuurlijk liepen veilingmeesters ook over de beurs om met kwekers en kopers in contact te treden.

Connect to grow
Bent u koper of aanvoerder en wilt u meer weten over afzet of kopen via de klok van welke bloem/plant dan ook. Neem contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland (tel 088 789 89 89) en vraag naar een veilingmeester of accountmanager. Wij leiden u graag persoonlijk rond in de b(l)oeiende wereld van bloemen en planten.

Publicatiedatum: