Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oktober prima snijbloemenmaand, planten blijven steken

Tholen - In de snijbloemen werd afgelopen maand op de klokken van Royal FloraHolland een kleine 20% meer omzet gedraaid dan in dezelfde maand een jaar eerder. Tegen een praktisch gelijk aantal stuk en een 20% hogere prijs, gaat ook oktober 2020 de met dikgedrukte groene cijfers de boeken in.

Dat blijkt uit omzetcijfers van Royal FloraHolland. In de kamerplanten was het beeld heel anders. Ook hier was het aantal stuks gelijk aan vorig jaar, maar bleven zowel de gemiddelde prijs als de gedraaide omzet, met op beide punten een klein plusje, op ongeveer hetzelfde niveau hangen. Ook de verschillen tussen de producten binnen deze categorie waren niet enorm groot, met als enige uitschieter monstera. Er kwamen maar liefst een kwart meer exemplaren voor de klok, die bovendien voor een ruim 20% hogere prijs werden afgeslagen.

In tuinplanten werden licht positieve resultaten behaald. Er werd een kleine 5% minder stuks aangevoerd, die voor ruim 6% meer werden afgeslagen. De omzet lag daarmee 1 procentje hoger dan in oktober vorig jaar.

Oktober telde dit jaar 21 veildagen. In 2020 waren dat er 22.