Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Modiform's nieuwe infographic

"Laten we ervoor zorgen dat plantenpotten en -verpakkingen gerecycled worden door consumenten"

"Ervoor zorgen dat consumenten onze producten recyclen, begint bij onszelf. We moeten niet alleen gerecyclede producten leveren, we moeten onze klanten ook de juiste informatie geven over recyclebaarheid. Het is belangrijk dat we onze klanten helpen de juiste producten te kiezen, zodat de kans toeneemt dat ze door de consument worden gerecycled," zegt Arie den Hertog van Modiform. "We besloten een infographic te maken om een beknopt overzicht te geven van wat de beste optie zou zijn met betrekking tot recyclebaarheid, aangezien dit per land verschilt." Onlangs heeft het team van Modiform hun infographic geüpdatet en de vernieuwde versie is nu voor iedereen beschikbaar om als leidraad te gebruiken.


Klik hier voor een grote afbeelding.

Veranderingen in het assortiment
Volgens Den Hertog is het Modiform's doel om ervoor te zorgen dat hun producten gerecycled worden door de consument. En door de jaren heen is hun assortiment veranderd om de kans te vergroten dat ze gerecycled worden door de eindgebruiker. "Sinds vorig jaar hebben we bijvoorbeeld geen thermogevormde potten met carbon black meer. Plastic met carbon black is niet detecteerbaar in het recyclingproces, wat betekent dat het niet gerecycled zal worden. In plaats daarvan bieden we grijze of taupe kleuren aan. Onze volgende stap is om ook de meeneemverpakkingen beter recyclebaar te maken. Ook dat zijn producten die niet altijd goed gerecycled worden door consumenten."

Waarom een infographic?
Modiform heeft onderzocht hoe plastic gerecycled wordt in verschillende Europese landen en er zijn verschillen waar hun klanten rekening mee kunnen houden bij de aanschaf van hun producten. "Zo kunnen verpakkingen van polystyreen (PS) bij de consument terechtkomen en zijn er maar een paar landen waar dit materiaal gerecycled wordt. Polystyreen is recyclebaar in België, Duitsland en Noorwegen, maar niet in Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen, Denemarken of Zweden. Als een klant dus op zoek is naar producten voor bijvoorbeeld Groot-Brittannië, kan het beter zijn om onze producten van PET of karton te bestellen."

Den Hertog merkt op dat er in Europese landen veel duurzaamheids-inspanningen worden geleverd om de recyclebaarheid te verbeteren. "Maar voor nu biedt onze infographic een overzicht van de beste materiaalopties per land om de recyclebaarheid te optimaliseren. We houden de ontwikkelingen in de gaten en zullen onze infographic regelmatig updaten met nieuwe inzichten."

Klik hier voor de nieuwe infographic.

Voor meer informatie:
Arie den Hertog
Modiform
AdenHertog@modiform.nl
www.modiform.com

Publicatiedatum: