Sylva Boomkwekerijen wint de Leeuw van de Export 2021

Vanuit Lievegem vertrekken er jaarlijks 25 miljoen jonge boompjes voor de aanleg van bossen en natuurgebieden. Kwekerij Sylva Nurseries voerde ze uit naar 40 landen. Goed voor 10.000 hectare groen.

De jonge en dynamische bedrijfsleiding vertegenwoordigt een lange traditie van meer dan 250 jaar. Sinds de familiale overname in 2003 groeide Sylva Nurseries enorm qua uitvoerhandel en exportknowhow – dankzij de vele inspanningen en een solide basis. De sterke omzetgroei, met name in de laatste vijf jaar, vertaalde zich ook in de stevige uitbouw van een ervaren en complementair team (37 FTE in 2021) van grondig opgeleide medewerkers.

In 2009 werd Sylva Nurseries ‘Sierteler van het jaar’ in België en wereldwijd ‘International Grower of the Year’ (de Gouden Roos). De onderneming werd ook gelauwerd met de ‘Pioniersprijs Diversiteit’, omdat ze op een creatieve en blijvende manier diversiteit integreert in de bedrijfscultuur.

De internationalisatie van Sylva Nurseries leidde naar een groter productieareaal van 115 hectare en de versterking van de infrastructuur met een nieuwe loods en burelen. Daarnaast groeide
de samenwerking met verschillende leveranciers in de sierteeltsector.
In de komende twee jaar ligt de focus op innovatie en verdere uitbouw van de infrastructuur. Zo komen er tal van toepassingen van artificiële intelligentie, drones en robotisering. Verder zal het bedrijf energiezuinig worden door de installatie van zonnepanelen op het dak van de nieuwe loods. Hierdoor wordt het bedrijf, inclusief het wagen- en machinepark, volledig energieneutraal. Voor de opvang van het regenwater is een bassin van 10 miljoen liter voorzien.

Leeuw van de Export 2022
En nu is Sylva Nurseries dan de eer bewezen Vlaanderen volgend jaar te mogen vertegenwoordigen als Leeuw van de Export. De OostVlaamse boomkwekerij belooft 'een enthousiaste en waardige ambassadeur' te zijn voor Flanders Investment & Trade.
2022 wordt sowieso een feestelijk jaar, want het bedrijf viert dan fier zijn vijftigjarige bestaan in de huidige structuur. Ondertussen staat de vierde generatie Van Hulle al enthousiast klaar om in het bedrijf te integreren.

Klik hier voor meer informatie over De Leeuw van Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven