Breed assortiment Helleborus schittert bij Gartenbau Frank Bosch

“Onze belangrijkste teelt is de Helleborus, die wij in verschillende kleuren en potmaten produceren”, vertelt Frank Bosch over zijn bedrijf, dat hij sinds 1997 runt. In 25.000 m² kassen en op 6 hectare open veld (Freiland) in Geldern-Pont (DE) worden verschillende soorten potplanten geteeld. De nieuwe 'Im Rampenlicht'-video van Veiling Rhein-Maas wordt 'Gartenbau Frank Bosch' aan u voorgesteld.

Grote variatie aan producten
Helleborus bloeit van de herfst tot in de lente en is volledig winterhard. Als groenblijvende plant is hij ook in de zomer een mooie toevoeging aan het bloembed. De grond wordt verbeterd door een meststof met langdurige werking toe te voegen, zodat de consument lang plezier van de plant kan beleven. De hoofdkleur van de teelt is wit, maar ook roze en rode tinten zijn steeds meer in trek. Behalve de kerstrozen worden in het voorjaar Primula's, Bellis, perk- en balkonplanten geproduceerd, gevolgd door zomerbloeiende vaste planten en Heliantus en in het najaar Chrysanten.

Eigen opgewekte energie
De gebruikte energie wordt grotendeels zelf opgewekt door verschillende WKK-installaties met een goed rendement. Duurzaamheid is bij Gartenbau Frank Bosch een belangrijk thema; zo worden er bijv. recyclebare potten en watertrays gebruikt en de gewasbescherming wordt door biologische bestrijding ondersteund.

Actuele productfoto’s
Frank Bosch hecht veel waarde aan actuele productfoto's, die hij eenvoudig met behulp van een app maakt. “Wat ik waardeer aan Veiling Rhein-Maas is de dagelijkse productpresentatie. We maken onze productfoto's zelf, zodat ook KOA-klanten onze actuele producten beoordelen kunnen”, legt hij uit. “Bovendien kunnen kleine en grote klanten via de veiling elke dag van verse producten worden voorzien. Wij zijn zeer tevreden over Veiling Rhein-Maas.”

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven