Samenwerking leerbedrijf Pantar en Klasmann-Deilmann

Drie jaar geleden werden de eerste contacten gelegd met Pantar in Amsterdam en sindsdien is dit sociale leer- en werkbedrijf in de regio Amsterdam de vaste partner van Klasmann-Deilmann Benelux voor de verwerking van Growcoon pluggen.


Teamleider Jaco Vreugdenhil van Pantar met medewerker Marja

Verwerking Growcoon
In een Venlokas aan de rand van Amsterdam worden de Growcoon pluggen van Klasmann-Deilmann verwerkt in trays door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens Fons van Nierop, hoofd verkoop van de substraatspecialist uit Schiedam, heeft de samenwerking diverse voordelen. “Allereerst vinden wij het natuurlijk prettig dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke doelen van Pantar, maar wij profiteren ook van het flexibele karakter van deze organisatie. Door de handmatige verwerking zijn wij in staat om onze Growcoon pluggen per bestelling op maat aan te leveren. Daarbij is de prijs-kwaliteit verhouding ronduit aantrekkelijk”, aldus Van Nierop.

Kas in Amsterdam
De werkruimte van Pantar in Amsterdam is een Venlokas van ongeveer één ha en de ruimte wordt gebruikt voor diverse tuinbouw-gerelateerde werkzaamheden. Een deel van de kas wordt gebruikt voor stekken, assemblage werkzaamheden en meer, veelal in opdracht van tuinbouwtoeleveranciers, en een ander gedeelte wordt gebruikt voor de opkweek van planten voor kwekers. In deze kas worden ook planten in eigen beheer gekweekt.

De locatie aan de Seineweg wordt gerund door Jaco Vreugdenhil, een Westlander in hart en nieren, die zo’n 250 mensen aanstuurt en verantwoordelijk is voor de opkweek van diverse plantensoorten. Onder zijn bezielende leiding worden de mensen begeleid en opgeleid, waardoor ze eventueel kunnen doorgroeien naar een functie bij een ander bedrijf.

Pantar
Pantar is het grootste sociaal leer- en werkbedrijf in de regio Amsterdam. Aan ruim 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden zij werk, begeleiding en veel aandacht voor hun ontwikkeling.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven