23 september informatieavond SolarNRG

"AGF’ers en tuinders die zonnestroom overwegen: wees op tijd want dit jaar is er maar één SDE-ronde"

Tholen - 1.600 zonnepanelen bij SK Roses, 4.000 panelen bij Optiflor en meer dan 23.000 panelen bij Hines Fresh Park Venlo; de aanvragen van AGF- en tuinbouwondernemers zijn bij SolarNRG uit Poeldijk niet uit de lucht. "En dat is niet gek. Met zonnestroom heb je in vijftien jaar twee keer je investering terugverdiend", rekent algemeen directeur Sander Noordermeer voor. "Daarnaast installeren wij conform de Scope12 methodiek waardoor de installatie probleemloos aangemeld kan worden bij de verzekerings-maatschappij."

Zonnestroom sluit naadloos aan op koelcelgebruik
De AGF'ers en tuinders hebben volgens Sander nog een extra voordeel. "Zonnestroom sluit naadloos aan op het koelcelgebruik. In de winter, wanneer de zonnepanelen het minst opbrengen, is het kouder in de hal en hoeft er dus ook minder gekoeld te worden. Wanneer in de zomer de koelmotoren harder moeten draaien, is de opbrengst van de zonnepanelen veel hoger, waardoor het verschil in stroomgebruik opgevangen kan worden."

Referentie Moerman Lilium

"Wanneer je als ondernemer de keuze hebt om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonne-energie, is dat echt een no-brainer. Zonnestroom rendeert altijd beter. Vaak zien ondernemers op tegen de papierwinkel, maar die kunnen we volledig uit handen nemen. Ook kunnen wij kosteloos en geheel vrijblijvend het rekenwerk en de uiteindelijke subsidie-aanvraag verzorgen. Omdat de nieuwe SDE++ regeling weer opengesteld wordt, organiseren we weer een informatieavond, zodat ondernemers ook op de hoogte zijn waarvoor we ze kunnen aanmelden", vervolgt Sander.

Eén SDE-ronde
"Dit jaar is er maar één SDE-ronde, dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn. In de aankomende openstellingsronde, die duurt van 5 oktober 9.00 uur tot 8 november 17.00 uur, is er 5 miljard euro beschikbaar. Geïnteresseerde ondernemers doen er dan ook goed aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven voor de belangrijkste subsidie die er voor zonnepanelen beschikbaar is. Als SolarNRG hebben we afgelopen jaar alleen al zo'n 130 SDE+ subsidies aangevraagd en die zijn allemaal gehonoreerd", aldus Sander.

Referentie Frestia

"Ook vertellen we deze avond over de EIA (Energie‑investeringsaftrek) en KIA (Kleinschaligheids-investeringsaftrek), met respectievelijk een budget van € 149 en € 382 miljoen. Gevolgd door de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Allemaal gebaseerd op een investeringsaftrek, die ondernemers kunnen aftrekken van de winst."

Info-avond 23 september
De informatieavond vindt plaats op donderdagavond 23 september in Poeldijk en wordt aan elkaar gepraat door voormalig radijsteler Piet Zwinkels, die met zijn bijna onuitputtelijke Westlandse enthousiasme al vele tuinders heeft overtuigd van de voordelen van de SDE++ subsidie en zonnestroom. 

Impressie eerdere SDE+ informatie-avond

Programma:

19:30 - 19:45
Inloop
 
19:45 - 19:50
Welkom door Piet Zwinkels (Accountmanager Tuinbouw)
 
19:50 - 20:00
Waarom deze avond door Sander Noordermeer (Algemeen Directeur)
 
20:00 - 20:15
Uitleg SDE++ door Stefan van Eijk (Consultant)
 
20:15 - 20:20
Chiel Verbruggen (Ex beleidsmedewerker Gemeente Westland)
 
20:20 - 20:30
Zonnestroom en zwembad De Boetzelaer door Bas Breumelhof (Mede-eigenaar Bas1s Architecten)
 
20:30 - 21:30
Vragen en borrel

Klik hier om je aan te melden

Voor meer informatie:
SolarNRG
Mercuriusplein 40
2685 LP Poeldijk
+31 (0)174 44 41 71
sander@solarnrg.nl
www.solarnrg.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven