Double H Nurseries

VK: "Brexit heeft geleid tot meer efficiëntie"

"Brexit is voor wat sommige aspecten betreft een uitdaging geweest voor ons bedrijf, maar we hebben onze processen ook op een positieve manier weten aan te passen", zegt Andy Burton van Double H Nurseries, een plantenkweker in het VK. Vooral als het gaat om het importeren van planten in het Verenigd Koninkrijk, heeft Brexit een zware impact gehad en de flexibiliteit van het bedrijf verminderd. Burton legt uit hoe Brexit de handel heeft beïnvloed en hoe men op deze veranderingen inspeelt om uiteindelijk de efficiëntie van het bedrijf te verbeteren.


Andy Burton in de kas

Verminderde flexibiliteit en meer plantafval
Het importeren van planten in het Verenigd Koninkrijk is lastiger geworden, weet Andy. "Door Brexit hebben we veel meer douanepapierwerk dat geregeld moet worden en aangiftes die we gedaan moeten krijgen. Bovendien moeten de planten door een fytosanitaire controle, wat allemaal leidt tot een aanzienlijke hoeveelheid administratie. Wanneer er bijvoorbeeld een levering is vanuit Nederland naar het VK, moet deze eerst door de Nederlandse autoriteiten worden geïnspecteerd om een Nederlands certificaat te krijgen. Maar dan moet de levering soms ook nog in het VK worden geïnspecteerd. Dit alles kost tijd en vermindert onze flexibiliteit. Vroeger konden we snel volumes veranderen of dingen toevoegen aan orders, maar nu we vooruit moeten plannen is die flexibiliteit gewoon niet meer mogelijk. Toch vinden wij het belangrijk om ons serviceniveau voor onze klanten te handhaven en daarom zijn we genoodzaakt grotere voorraden aan te houden, wat soms leidt tot meer afval."

Aanpassen aan Brexit
Toch ziet Burton ook de positieve kanten en past het bedrijf zich aan aan de kansen die het ook biedt. "Sommige bedrijven worstelen met arbeidskwesties als gevolg van Brexit, maar wij hebben het geluk dat we daar geen last van hebben omdat we een consistent personeelsbestand hebben. Wat de import betreft, hopen we dat de situatie in de toekomst zal verbeteren. In de tussentijd werken we er hier hard aan om het proces zo veel mogelijk te stroomlijnen en efficiënter te maken. Zo hebben we als gevolg van Brexit geïnvesteerd in onze systemen en data om onze processen te stroomlijnen. Ook zijn we bezig met toekomstige uitbreidingen om efficiënter te worden en verbeteren we onze e-commerce. Al met al hebben we de laatste tijd veel aanpassingen gedaan als gevolg van Brexit die gunstig zullen zijn voor de toekomst van ons bedrijf."

Voor meer informatie:
Andy Burton
Double H Nurseries
andy@doubleh.co.uk
www.doubleh.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven