Annemiek Hofland over opleiding Coachend leidinggevende

"Je leert jezelf beter kennen en kunt mede daardoor beter leidinggeven"

Annemiek Hofland van Hofland Flowering plants heeft de opleiding tot Coachend leidinggevende gevolgd bij Bureau KeK.

Annemiek is directeur van het familiebedrijf Hofland Flowering Plants, gespecialiseerd in het kweken van Schlumbergera. Het bedrijf wordt gerund door de 5e generatie, Annemiek en haar broer Frank. Vader Goos probeert af te bouwen, maar is nog regelmatig aanwezig om zijn kennis en ervaring te delen.

Annemiek was niet op zoek naar een opleiding. Haar zus had de opleiding eerder gevolgd en zodoende kwam zij in contact met Bureau KeK. De wens die Annemiek vooraf had was vooral om een eigen stijl in leidinggeven te ontwikkelen. Niet vanuit een boekje maar meer vanuit hoe zij is en hoe zij erin staat.

Grootste inzichten die tijdens de opleiding kwamen waren over de verschillende persoonlijke communicatiestijlen en stijlen van anderen. Dat inzicht gaf veel begrip over hoe andere reageren. "Je wordt je bewuster om met je team als een geheel om te gaan door de individuen beter te begrijpen."

Veel inspiratie haalde Annemiek ook uit de ervaringen van medestudenten. Het vertrouwen in de groep was goed. "De groep was kleinschalig, met 4 personen, maar juist dat versterkte de groep in vertrouwen en betrokkenheid zodat iedereen aan het woord kwam", weten Irene en Joke van Bureau KeK, die hier veel aandacht aan besteden. "Onderling vertrouwen is in elk team het zaadje waaruit alles opgebouwd kan worden."

"Wat ik concreet veranderd heb na de opleiding? Ik kan nu beter delegeren en investeer daar echt tijd in. Ik spreek mensen aan op mijn manier en mijn toon, ook vanuit nieuwsgierigheid en dat geeft mij meer zelfvertrouwen. Eerder ontweek ik confrontaties of kon er over wakker liggen. Nu maak ik veel meer mensen zelf verantwoordelijk. En ze nemen deze verantwoording ook meer.

"De eerste verandering waren goed te merken bij de functioneringsgesprekken. Er is veel meer interactie en juist ook ruimte voor de medewerker; echt een tweezijdig gesprek.

"Ik zou deze opleiding zeker aanraden. Je leert er altijd wel iets van en daarnaast geeft het zoveel inzichten en kennis over anderen. Maar bovenal ook inspiratie om zaken anders aan te pakken. Het heeft niets te maken met (niet goed) leidinggeven zoals je nu doet, maar het is een verrijking van de kennis die je al bezit en het inzetten van die kennis in het leidinggeven aan je team. Wat ik zeker ga vast houden is het vieren van kleine successen en de waarde van het geven van complimenten."

Wil je meer informatie over de opleiding tot Coachend leidinggevende neem dan contact op met info@bureaukek.com

www.bureaukek.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven