Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste ultimatum gesteld aan koper Waddenglas

Friss Holding heeft opnieuw uitstel gekregen om zijn plannen voor het glastuinbouwproject Waddenglas bij Sexbierum te realiseren. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

De koper wacht nog steeds op SDE-subsidie. Het niet toekennen van deze subsidie is als ontbindende voorwaarde opgenomen. De koper heeft van de provincie, de gemeente en RVO nu tot 1 september uitstel gekregen. 

Vorig najaar werd de naam van de holding bekend, nadat eerder al duidelijk was dat er een koper was gevonden. Op een koper werd lang gewacht.

Gesloten kas
Friss Holding wil op de vijftig hectare grond 'een van de meest duurzame glastuinbouwbedrijven van Nederland' bouwen. Een gesloten kas moet daarvan de basis vormen.

Door het gesloten systeem zijn o.a. temperatuur en vochtigheid 100% beheersbaar en tegelijkertijd vermindert de uitstoot van CO2 en stikstof. De kassen worden voor de helft met zonnepanelen bedekt. Deze leveren stroom voor de klimaat- en energiesystemen. Met een breed scala partners op het gebied van belichting, energie, kassenbouw en ICT wil Friss Waddenglas tot een innovatief succes maken, zo deelde men in het najaar van 2020. Toen werd nog dat de grond uiterlijk 31 mei 2021 definitief gekocht zou worden.